E.ON Sverige AB

Tidseffektivt med destinationsladdning på Tånga handelsplats i Falkenberg

Dela

E.ON fortsätter sin satsning på destinationsladdare vid populära handelsområden för att underlätta vardagen för elbilsförare. På Tånga handelsplats mellan Falkenberg och E6 driftsätts nu sex laddpunkter på tre snabbladdare.

På Tånga handelsplats mellan Falkenberg och E6 driftsätts nu 6 laddpunkter på 3 snabbladdare.
På Tånga handelsplats mellan Falkenberg och E6 driftsätts nu 6 laddpunkter på 3 snabbladdare. Foto: E.ON

Tånga handelsplats  har tidigare bara haft laddare med en effekt på 2,3 kW. Nu driftsätter E.ON Drive Infrastructure  sex laddpunkter fördelade på tre snabbladdare med effekt på upp till 150 kW.

– Vi vill hjälpa elbilsförare att kunna använda sin tid smart genom att ladda bilen effektivt medan de ändå gör ärenden, tar en bit mat eller går och tränar, säger Marie Feuk, vd på E.ON Drive Infrastructure Sweden.

På Tånga finns såväl butiker och restauranger som gym. Falkenberg är en semesterort där behovet av elbilsladdning ökar under sommarhalvåret.

– Vår ambition är att låta elbilsförare få in laddning i vardagsmönstret på ett naturligt sätt, så att man kan utnyttja sin tid maximalt, säger Marie Feuk.

E.ON Drive Infrastructures offentliga laddinfrastruktur är designad för att stödja alla delar av elbilslivet, både när det gäller längre vistelser vid destinationer, korta ärenden i staden och långresor längs större vägar. Uppdraget är att göra laddning tillgänglig för alla, överallt, i linje med både dagens och morgondagens behov.

Om E.ON Drive Infrastructure

E.ON Drive Infrastructure bygger ut framtidens offentliga laddinfrastruktur i Sverige och Europa. Vi ser till att moderna laddstationer finns nära och fungerar, från norr till söder.

Vi är en samhällsbyggare redo att tänka större. En trygg samarbetspartner som gör drömmen att köra hållbart möjlig för fler. En hållbar leverantör av lösningar som får elbilslivet att kännas lite mera enkelt och bekvämt.

Kontakter

Bilder

"Vår ambition är att låta elbilsförare få in laddning i vardagsmönstret på ett naturligt sätt, så att man kan utnyttja sin tid maximalt," säger Marie Feuk, vd E.ON Drive Infrastructure Sweden.
"Vår ambition är att låta elbilsförare få in laddning i vardagsmönstret på ett naturligt sätt, så att man kan utnyttja sin tid maximalt," säger Marie Feuk, vd E.ON Drive Infrastructure Sweden.
Ladda ned bild

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON lanserar karttjänst för snabbedömning av möjligheten att ansluta solceller och laddboxar15.5.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

E.ON Energidistribution introducerar en ny karttjänst, "Kan jag ansluta?", som gör det möjligt för användare att snabbt bedöma möjligheten att ansluta solcellsanläggningar och laddboxar, med en kapacitet på upp till 25 kilowatt, till företagets elnät. Genom att ange en plats, samt önskad effekt i kilowatt, kan användaren omedelbart få en indikation på om anslutningen är möjlig på den valda platsen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye