Bookmark Förlag

Christina Erikson skildrar 1700-tal, kungliga intriger och omöjlig kärlek i andra delen av den hyllade Svartåsviten

Dela

Nu släpps Lycksalighetens ö av Christina Erikson, den andra boken i Svartåsviten. Serien, som skildrar kvinnorna som har styrt på Svartå herrgård, består av sju fristående trilogier som kommer att sträcka sig från 1700-talet fram till nutid.

Lycksalighetens ö, den andra delen av Svartåsviten, släpps 8 maj.
Lycksalighetens ö, den andra delen av Svartåsviten, släpps 8 maj.

Om du var min, den första delen i Svartåsviten, släpptes hösten 2023 och blev en omedelbar succé och läsarfavorit. Serien tog sin början då Svartå herrgård kom in i Christina Eriksons liv. Efter tio bästsäljande spänningsromaner ställdes allt på sin spets och fokuset i skrivandet skiftade. Det nya hemmet bar nämligen på en hisnande historia av starkt kvinnligt styre som krävde att få berättas. Nu fortsätter hon den första trilogin i sviten, som fokuserar på Christina Sporre.

"Att träffa läsarna ute på event är bland det bästa jag vet, och gensvaret jag har fått efter att del ett kom ut har varit överväldigande. Det var lite nervöst att ställa om till att skriva historiska romaner, men efter det varma läsarmottagandet är jag övertygad om att jag har lyckats utöka mitt spänningsförfattarskap med en ny genre. Även utländska förlag har visat intresse och det är såklart hjärtevärmande att Svartås kvinnohistoria sprids utanför Sveriges gränser", säger Christina Erikson. 

Boken tar sin början år 1789. När Christinas bror Marcus går bort efter en tids sjukdom ställs Svartå herrgårds framtid på spel. Utan en manlig arvinge till godset blir vikten på Christinas axlar större än någonsin och kravet om att hitta en make gör sig återigen påmint. Christina måste på nytt ta upp kampen om Svartå herrgård. Samtidigt kan hon inte glömma sin ungdomskärlek, murarsonen Gustaf, som sju år tidigare tvingades lämna byn.

I bakgrunden utspelar sig en maktkamp i samhällets övre skikt, där kung Gustav III får allt fler fiender inom adeln medan franska revolutionen sprider stor oro över Europa.

”Christina Erikson har skapat ett oförglömligt universum som innehåller all den spänning och dramatik som krävs för en bladvändande läsning”, säger Louise Eriksson, förläggare på Bookmark förlag. ”Samtidigt får vi här alla de fantastiska miljöer, gripande livsöden och historiska detaljer som vi känner igen från Om du var min. Det är en unik läsupplevelse som får en att längta efter fortsättningen.”

Lycksalighetens ö är andra delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten, som sträcker sig över 250 år, berättar om deras kamp för rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet till modern tid. Det är en historia om kvinnlig list, omöjlig kärlek och maktspel i samhällets översta skikt.

Presskontakt:
Jenny Schyttberg
Schyttberg PR
jenny@schyttberg.se
+46 (0)70 624 30 23

Jesper Brandt
jespercbrandt@gmail.com
+46 (0)70 092 72 03

Kontakter

Bilder

Om oss

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Ny roman om Karin Larsson – om konstnärskapet och att överge sin dröm10.6.2024 10:20:26 CEST | Pressmeddelande

Verksam i förra sekelskiftets Sverige var Karin Larsson, tidigare Bergöö, en mycket lovande konstnär. Idag anses hon vara en av våra mest kreativa ikoner. I romanen Jag: En roman om Karin Larsson skildrar författaren Ulrika Ewerman hennes liv från år 1882. Vi får följa hennes konstnärskap från då hon träffar Carl Larsson fram tills att de gifter sig, med ett kortare nedslag i deras liv längre fram i äktenskapet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye