Studieförbundet Bilda

Upplev glädjen i Musikschlaget Helsingborg

Dela

Musikschlaget är melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF). På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers, och alla bidrar på sitt eget sätt, efter egen förmåga. Den 19 maj är det dags för Helsingborgs deltävling. 

Musikschlaget Helsingborg- vinnaren 2023
Musikschlaget Helsingborg- vinnaren 2023 Sara Sivertsson, Studieförbundet Bilda

Musikschlaget arrangeras årligen, sedan 2011 av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders, en daglig verksamhet, i samarbete med Folkets Hus och Parker.

– Musikschlaget skapar möjligheter för artister som sällan får synas på scener. Musikschlaget ger sina tävlande artister tid i rampljuset med de bästa förutsättningarna som kan ges. Det ger synlighet för en grupp i samhället som behöver få visa sina talanger. Det ger individer möjlighet att växa som människor och i sitt skapande, säger Olle Norberg, festivalgeneral.

Musikschlaget består av totalt åtta deltävlingar runt om i landet där flera bidrag tävlar om en plats till den stora riksfinalen som hålls den 9 november i Sundsvall. En vinnare från varje stad utses och två wildcards tävlar sedan i finalen. Vinnarna i varje deltävling utses av en jury, enligt samma kriterier som gäller i finalen.

–  Det unika med Musikschlaget är att det är en tävling som tillåter att man får tävla antingen med egen låt eller covers, men framför allt att man får framträda med eget band eller songback vilket ger frihet, säger Tomas Fogelholm, som ansvarar för artistintervjuer.

Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds. Musikschlaget bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som verkligen förtjänar det.

Välkomna att ta del av glädjen, engagemanget och gemenskapen!

Datum: 19 maj
Tid: 17.00
Plats: Jacob Hansens Hus, Norra Storgatan 21
Biljetter: Fritt inträde. Swisha valfri summa.
Evenemang på Facebook: www.facebook.com/events/1189188835792612
Deltävlingen kommer även att livesändas på Musikschlagets Youtubekanal: (1) Musikschlaget - YouTube

Kontakter

Om oss

Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett av Sveriges tio studieförbund. Med kristen livsåskådning som grund bedriver vi folkbildningsarbete och erbjuder kurser, studiecirklar och kulturprogram. Verksamheten vilar på folkbildningens grundsyn och är fri och frivillig och öppen för alla oavsett bakgrund och utbildning.

Följ Studieförbundet Bilda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studieförbundet Bilda

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye