Studieförbundet Bilda

Upplev glädjen i Musikschlaget Örebro

Dela

Musikschlaget är melodifestivalen för personer med funktionsnedsättningar som arrangeras årligen, sedan 2011. På scenen medverkar band och soloartister med eget material eller covers, och alla bidrar på sitt eget sätt. Den 1 juni klockan 15.00 är det dags för deltävling i Örebro.

Artist i kilt på scenen med artister i bakgrunden.
2023 vann Dennis Petersson Musikschlagets deltävling i Köping. I år tävlar han och 15 andra i Musikschlaget i kulturhuset i Örebro. Simon Ledstam Bilda Svealand

Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds. Musikschlaget bjuder på glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för de som kanske inte alltid får den plats de förtjänar. 

I år har hela 16 bidrag från olika platser i Svealandsregionen anmält sig till deltävlingen i Örebro. Bland annat deltar förra årets vinnare Dennis Petersson och flera av artisterna från föreställningen Funk Is Up.  Årets upplaga inkluderar även flera nya stjärnor som kommer lysa upp Musikschlaget-scenen!

Välkomna att ta del av glädjen, engagemanget och gemenskapen!

Datum: 1 juni
Tid: 15.00 
Plats: Kulturhuset, Järnvägsgatan 8, Örebro.
Fri entré

Evenemang på Facebook: www.facebook.com/events/1938798619851405

Musikschlaget består av totalt åtta deltävlingar runt om i landet där flera bidrag tävlar om en plats till den stora riksfinalen som hålls den 9 november i Sundsvall. En vinnare från varje stad utses och två wildcards tävlar sedan i finalen.  

Musikschlaget i Örebro arrangeras av Studieförbundet Bilda tillsammans med Maitraiders, en daglig verksamhet, i samarbete med Folkets Hus och Parker och Scenit.

Läs mer om Musikschlaget på: 

www.musikschlaget.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Artist i kilt på scenen med artister i bakgrunden.
2023 vann Dennis Petersson Musikschlagets deltävling i Köping. I år tävlar han och 15 andra i Musikschlaget i kulturhuset i Örebro.
Ladda ned bild
Artist gör tummar upp framför fondvägg med Musikschlagets logga.
Dennis Petersson, vinnare av förra årets deltävling i Musikschlaget.
Ladda ned bild

Om oss

Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle är ett av Sveriges tio studieförbund. Med kristen livsåskådning som grund bedriver vi folkbildningsarbete och erbjuder kurser, studiecirklar och kulturprogram. Verksamheten vilar på folkbildningens grundsyn och är fri och frivillig och öppen för alla oavsett bakgrund och utbildning.

Följ Studieförbundet Bilda

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Studieförbundet Bilda

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye