Norrköpings kommun

Marktilldelning till ny fabrik i Klinga

Dela

Verksamhetsområde Klinga, etapp 4, tar nu fart och det är dags för den första etableringen på en av de mindre tomterna. Ostralegus Fastigheter AB har begärt marktilldelning för byggnation av en ny fabrik åt Nordarom AB på fastigheten Kultivatorn 1. 

Illustration: Afry
Illustration: Afry

Nordarom AB som idag finns i Klockartorpet utökar sin verksamhet och bygger ytterligare en fabrik i Klinga. Den nya fabriken blir i två plan där råvaror kan tas emot på båda våningsplanen, vilket innebär att företaget kan fortsätta att expandera och skala upp produktion och tillverkning.

Klinga verksamhetsområde håller på att exploateras och intresset från företagare som vill etablera sig där är stort. Verksamhetsområde Klinga, etapp 4, har ett centralt läge intill högtrafikerade E4 mellan Norrköping och Linköping, där många trafikanter passerar på väg till Stockholm, Göteborg och Malmö.

Beslut om marktilldelning i verksamhetsområde Klinga etapp 4 väntas tas av samhällsplaneringsnämnden  tisdagen den 14 maj.

Kontakt:
Daniella Aman
Titel: exploateringsingenjör, samhällsbyggnadskontoret 
Telefon: 011-15 18 05
______________________________________________________________________

Avsändare: Lana Brunell, pressansvarig
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Bilden visar Klinga verksamhetsområde, etapp 4. Foto: Norrköpings kommun.
Bilden visar Klinga verksamhetsområde, etapp 4. Foto: Norrköpings kommun.
Ladda ned bild

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kommunen förbereder sig för tydligare lagkrav på aktivitet för försörjningsstöd15.5.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Socialdepartementet ska presentera en utredning som föreslår hur ett tydligare aktivitetskrav för att ha rätt till försörjningsstöd kan införas. Kompetensförsörjningsnämnden beslutade därför i dag, den 15 maj, att ge kompetensförsörjningskontoret i uppdrag att ytterligare utveckla sitt arbete med aktivitet vid försörjningsstöd inför den väntade lagförändringen.

Pressinbjudan: Boklansering och konstnärssamtal med projektet Blicka mot Blacka13.5.2024 13:32:21 CEST | Pressmeddelande

Onsdag den 15 maj presenteras konstprojektet Blicka mot Blacka i en helt ny bok, med lansering på Skärblacka bibliotek. Konstprojektet tar avstamp i både det historiska och det nutida Skärblacka, där konstnärerna Anna Märta Danielsson och Mika Liffner i en gemensam konstnärlig process samverkat med boende och lokala aktörer. Projektet är ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum och Östergötlands museum med finansiering av Region Östergötland.

Förskolan fortsätter sin anpassning till en förändrad befolkningsutveckling8.5.2024 14:19:02 CEST | Pressmeddelande

Under utbildningsnämndens sammanträde, onsdag den 15 maj, ges information om det fortsatta arbetet med att anpassa förskolans organisation till en betydligt lägre befolkningsprognos än vad Norrköping haft fram till 2023. Utbildningsnämnden genomför tillsammans med utbildningskontoret ett strategiskt arbete som syftar till att upprätthålla och stärka kvalitén inom förskolan genom effektivt lokalutnyttjande och förtätande av befintlig kompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye