Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Parasporten och Önas Prince vinnare när Paralympiatravet avgjordes

Dela
Bo Sköld, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté och ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth.

På lördagen avgjordes Paralympiatravets final på Åby. I samband med loppet stod det klart att årets ekonomiska stöd från ATG® till parasporten blir 2 342 294 kronor.

– Paralympiatravet är ett viktigt nav i samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige och det känns fantastiskt roligt och betydelsefullt att kunna göra detta tillsammans. Ett sådant här bidrag betyder oerhört mycket och skapar möjligheter för våra paralympier att lyckas i kommande spel, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté.

Samarbetet mellan ATG och Parasport Sverige startade redan 1995.

– För mig har vårt samarbete med parasporten utvecklats på ett utomordentligt sätt, inte minst dom senaste åren med Paralympiatravet och vår roll som producent och presentatör av Svenska Parasportgalan. Vi hoppas att uppmärksamheten gör att fler upptäcker parasporten samtidigt som vi vet att vårt ekonomiska stöd ger våra fantastiska idrottare bättre förutsättningar inför Paralympics, säger ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth.

Det var gott om paralympiska medaljörer bland de idrottare som var på plats på Åbytravet och förgyllde tävlingarna under lördagen. Tillsammans med publiken fick de se Önas Prince och Per Nordström vinna Paralympiatravet och förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sveriges Paralympiska Kommitté (SPK) är den svenska idrottsrörelsens högsta instans i paralympiska frågor. SPK:s uppgift är att utveckla och värna om den paralympiska rörelsen i Sverige.

Den huvudsakliga uppgiften för Sveriges Paralympiska Kommitté är att förbereda och leda det svenska deltagandet i Paralympics och att utveckla konkurrenskraftiga svenska trupper till kommande spel.

Paralympics eller Paralympiska spelen är motsvarigheten till OS och Olympiska spelen. I Paralympics tävlar idrottare med rörelsenedsättning, synnedsättning eller intellektuell funktionsnedsätning och spelen arrangeras i anslutning till Olympiska spelen på samma ort.

Det finns 28 paralympiska idrotter på det paralympiska programmet. Första sommarspelen arrangerades 1960 i Rom medan det första vinterspelet arrangerades i Örnsköldsvik 1976.

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

2 av 3 paralympier funderar på att sluta – lever på existensminimum20.5.2024 13:57:55 CEST | Pressmeddelande

Två av tre svenska paralympier funderar på att avsluta sina idrottskarriärer på grund av att den ekonomiska situationen inte är hållbar. Det visar en färsk undersökning från Sveriges Paralympiska Kommitté som släpps idag, med 100 dagar kvar till Paralympics i Paris. För att få ekonomin att gå ihop arbetar 80 % av de tillfrågade vid sidan av sin idrottskarriär, ofta på heltid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye