BranäsgruppenBranäsgruppen

Förbättrade cykelleder inför sommarsäsongen – premiär den 21 juni

Dela

Kungsberget förbereder sig för en spännande cykelsäsong med flera förbättringar och nyheter för gästerna. Den 21 juni, på midsommar öppnar anläggningen för sommaren.

Kungsberget öppnar för sommarsäsongen 21 juni.
Kungsberget öppnar för sommarsäsongen 21 juni.

Inför cykelpremiären kommer Kungsberget att göra en rad uppdateringar av lederna. Bland annat satsar man på att förbättra underlagen i Kungsleden och gräva ut stora delar av den sista biten för att skapa en rakare och mer lättillgänglig led. Samtidigt genomgår lederna i Björnbuseland och teknikbanan en uppfräschning för att göra dem ännu roligare och mer lockande för gästen. 
 
– Vi försöker alltid hitta nya utvecklingsområden för att göra upplevelsen hos oss ännu roligare för barnfamiljen. Därför väljer vi i år att bygga om och förbättra flera av våra cykelleder för att skapa ett bättre flyt och en mer varierad cykling för alla åldrar, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, affärsområdeschef skidområde Branäsgruppen. 
 

Nyheter inför sommaren 

För familjer som letar efter roligt äventyr i naturen är Naturstigen det perfekta valet. Inför sommaren kommer gångleden att utrustas med helt nya stationer med olika hinderbanor anpassade till barn.  
 
– Längst hela stigen får barnen lära sig om naturen och djurlivet genom olika aktiviteter som 'gissa bajset' och jämföra sina hopp med djurens. Nu lägger vi till en hinderbana med tre olika stationer, inklusive balansgång, nät och stubbar att hoppa mellan. 

Utanför Karins burgeria kommer även en helt ny miniarena att byggas där de yngsta barnen kan träna balans på cykel över små, enkla spångar och vippbrädor. Den nya miniarenan kommer att ge barnen en chans att utveckla sina cykelfärdigheter på ett säkert och roligt sätt. 
 
Sommarsäsongen i Kungsberget sträcker sig mellan 21 juni – 11 augusti. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye