Region Kronoberg

Regionfullmäktige sammanträder den 8 maj

Dela

I morgon klockan 9.30 sammanträder ett extrainsatt regionfullmäktige i Utvandrarnas hus med anledning av det nya majoritetsstyret. Media är välkomna att delta vid mötet.

Följ direktsändningen från regionfullmäktige

Här är några av dagens ärenden:

  • På grund av det nya samarbetet mellan Socialdemokraterna och Moderaterna väljs nya politiker in på ett stort antal poster, bland annat:
    • Entledigande samt val av 1:e vice ordförande och 2:e vice ordförande för bland annat regionstyrelsen, regionfullmäktige, hälso- och sjukvårdsnämnden, kulturnämnden och regionala utvecklingsnämnden för tiden till och med 2026-12-31.
    • Entledigande samt val av ordförande och 2:e vice ordförande för trafiknämnden för tiden till och med 2026-12-31.
    • Entledigande samt val av ordförande för styrelsen för Regionteatern Kronoberg-Blekinge och Kulturparken Småland.

  • Reviderat arvodesreglemente för förtroendevalda i Region Kronoberg 2023-2026. Föreslagna revideringar avser bland annat förtydliganden avseende ersättningar i samband med presidieberedningar, ersättning för förlorad arbetsinkomst samt ändring av månadsarvode för uppdraget som personalutskottets ordförande.

  • Revidering av Arbetsordningar och reglementen för den politiska organisationen 2023-2026. Revideringar har föreslagits med anledning av vad som framgår i samarbetsavtal ”Ansvar för Kronoberg” inom den nya majoriteten från och med den 8 april 2024. Därtill föreslås revideringar i syfte att tydliggöra regionfullmäktiges arbetsordning under punkten allmänhetens frågestund.

Kontakter

Länkar

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Extra ersättning till sjuksköterskor på akuten som tar extrapass14.6.2024 15:20:47 CEST | Pressmeddelande

I år är det ovanligt svårt att lösa bemanningen inom sjukhusvården i Kronoberg under semesterperioden. Särskilt besvärligt är det i akutsjukvården. Regionstyrelsens presidium har nu fattat beslut om en extra ersättning till sjuksköterskor på akutkliniken som arbetar extra pass: förutom ordinarie övertidsersättning får de 200 kronor per arbetad timme. – Detta är en åtgärd för att försöka lösa det svåra läget utan att våra medarbetare ska behöva flytta sin semester, säger Henrietta Modig Serrate (S), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye