Solna stad

Fira nationaldagen i Hagaparken

Dela

Torsdag 6 juni med start kl. 11.00 firas nationaldagen i Hagaparken. Firandet är ett stolt samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad. 

Ta med vänner och familj till Hagaparken och fira nationaldagen traditionsenligt med allsång, dans, musik och picknick i det gröna. Firandet har ett fullspäckat program från klockan 11–16. Scenprogrammet startar klockan 13.30. Allt är kostnadsfritt. 

På den stora utomhusscenen på Pelousen i hjärtat av Hagaparken bjuder solister och musiker ur Kungliga Hovkapellet och Kungliga Operans kör på höjdpunkter ur sin repertoar. Det blir ett generöst scenprogram med klassiker av Puccini, Bellman och Taube samt nya inslag som hyllar Alice Babs 100 år. Scenprogrammet inleds med introt till Alexander Ekmans klassiker Midsommarnattsdröm, där hela 50 dansare från Kungliga Baletten medverkar. Barnkören från Solna kulturskola toppar stämningen med publikfavoriten Fjäriln vingad och ett spralligt Astrid Lindgren-medley. Försommarkonserten avslutas när publikhavet och alla på scenen reser sig och tillsammans sjunger Sveriges nationalsång.  

- Det är magiskt och mäktigt att samlas i vackra Hagaparken och fira nationaldagen tillsammans med så många artister, besökare och solnabor, säger Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande i Solna stad.  


Upplevelser och aktiviteter för barn och unga
  

Försommarkonserten startar klockan 14.00, men redan klockan 11.00 öppnar familjeområdet vid Koppartälten med prova-på aktiviteter för alla åldrar. Bli en ballerina med tåskor och tyllkjol, eller klä ut dig till en sagokaraktär från teaterns värld med lånade kostymer från Operans och Solna kulturskola. Kungliga slottens pedagoger erbjuder historisk papegojsport och biblioteken i Solna är på plats med boktips och sagoläsning. Guidade vandringar anpassade för olika målgrupper pågår under hela dagen – upplev och lär dig mer om kungliga Hagaparken i försommarens grönska.  

Hålltider: 

Klockan 11.00 – 16.00 Familjeaktiviteter vid Koppartälten i Hagaparken 

Klockan 13.30 Solna stads kulturstipendier delas ut. Solistuppträdande av årets Krausstipendiat 

Klockan 14.00 Försommarkonsert med balett 

 
Om evenemanget Operan i Haga  

Servering av mat och dryck sker på flera platser i parken. Grillning är inte tillåtet i parken. Begränsat med parkering för bilar. Ta cykel eller buss! Trafiklinje 515 trafikerar hållplats Haga Norra grindar med utökade avgångar under dagen. 

Nationaldagsfirandet i Hagaparken är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Kungliga Hovstaterna och Solna stad.  

Mer information hittar du på Operans webbplats  

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye