Apollo

Nyhet! Apollo lanserar resor til Gambia

Dela

Milslånga sandstränder, unika naturupplevelser och en gästvänlig lokalbefolkning: I vinter kan du uppleva Afrikas mildaste kust med Apollo!

Apollos portfölj växer i takt med svenskarnas äventyrslusta. Därför utökar researrangören nu sitt vinterprogram med ytterligare en destination i Afrika: Gambia!

- Sedan pandemin har vi sett en tydlig ökning av efterfrågan på nya destinationer, särskilt under vintermånaderna. Svenskarna kommer alltid att älska Kanarieöarna, men allt fler vill uppleva nya platser, lära känna nya kulturer, prova nya smaker och vidga sina vyer - och Gambia uppfyller alla deras semesterbehov", säger Martina Krantz, pressansvarig på Apollo.

Gambia må vara Afrikas minsta land, men dess fängslande utbud av stora upplevelser och aktiviteter motsäger dess lilla storlek. De milslånga sandstränderna är naturligtvis en attraktion i sig, men här kan du också paddla kajak i månskenet, utforska national- och kulturparker, lära dig lokala kulinariska färdigheter, gå på skattjakt på färgglada marknader och unna dig en dag på en båt på den berömda Gambiafloden.

- I Gambia är tempot långsamt, men möjligheterna är många. Här kan du koppla av på bra hotell eller fylla din semester med upplevelser, sinnen och smaker som du sent kommer att glömma. Variationen och det relativt korta reseavståndet gör också att det här är ett bra resmål för alla - från barnfamiljer och kompisgäng till vuxna och aktiva resenärer", säger Krantz. 

En fantastisk flygprodukt! 

När Apollo lanserar sin nyaste destination slår man på stort även när det gäller flyglösningen. Från Sverige flyger man via Köpenhamn - där man sedan tas direkt till Banjul med en SAS A321neo LR. Det är samma typ av flygplan som flygbolaget använder på sina långdistansflygningar till exempelvis New York. 

Det innebär bland annat att Apollos resenärer kommer att ha tre olika klasser att välja mellan: SAS Charter Standard, SAS Charter Plus och SAS Charter Business. 

- "Det är ingen tvekan om att det här kommer att bli ett av världens bästa charterflyg. Vi talar om en unik och förstklassig flygupplevelse från början till slut, som inget annat charterflygplan kommer i närheten av att kunna jämföra sig med på den skandinaviska marknaden", säger Krantz. 

Apollos första flygning till Gambia avgår den 5 november och den sista avgår den 1 april. Detta innebär att svenskarna kan tillbringa höst-, jul-, vinter- och påsklovet längs Afrikas mildaste kust. Totalt kommer researrangören att erbjuda 10 hotell i olika kategorier i olika områden, inklusive Kololi, Kotu och Bakau (Cape Point).

Till Gambia säljer Apollo både paketresor med flyg och hotell samt enbart flygbiljetter.

Praktisk information om flygresan 

Apollos resenärer från Sverige till Gambia flyger via Köpenhamn. På direktlinjen från Köpenhamn till Banjul kan resenärerna välja mellan tre olika flygklasser: SAS Charter Standard, SAS Charter Plus och SAS Charter Business. I alla klasser ingår två måltider per resa, individuella HD-skärmar med inbyggd underhållning och ett handbagage. Om du väljer att uppgradera till SAS Charter Business eller SAS Charter Plus ingår även detta: 

SAS Charter Business 

SAS Charter Plus 

 • Fast Track (utresa CPH) 

 • SAS lounge (utresa CPH) 

 • Prioriterad incheckning och ombordstigning (utresa CPH)  

 • A la carte-meny  

 • Välkomstdrink 

 • Generös buffé med fina viner, frukt och snacks 

 • Underhållningssystem på 15,5 “HD skärm 

 • Incheckat bagage 40 kg (fördelat på två väskor) 

 • Handbagage 8 kg 

 • WiFi utan avgift 

 • Plats i främre kabin 

 • Bredare säte med mer benplats, som kan göras om till säng 

 • Prioriterad incheckning och ombordstigning (utresa CPH)  

 • Dricka inkluderat till måltider 

 • Underhållningssystem på 12 “HD skärm 

 • Incheckat bagage 30 kg  

 • Handbagage 8 kg  

 • WiFi mot avgift 

 • Bredare säte med mer benplats 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gambia
Gambia
Ladda ned bild
Gambia
Gambia
Ladda ned bild
Gambia
Gambia
Ladda ned bild
Hotell African Princess
Hotell African Princess
Ladda ned bild
SAS Charter Business
SAS Charter Business
Ladda ned bild
SAS Charter Plus
SAS Charter Plus
Ladda ned bild
SAS Charter Standard
SAS Charter Standard
Ladda ned bild

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye