Socialdemokraterna

S lämnar förslag på en ny modell för gårdsförsäljning, förenlig med det svenska alkoholmonopolet

Dela

Socialdemokraterna presenterade vid en pressträff idag en ny modell för att införa gårdsförsäljning i Sverige. Förslaget innebär att Systembolaget ges i uppdrag att införa ett särskilt gårdsförsäljningssortiment och en digital infrastruktur, bl.a. en gårdsförsäljningsapp, som kunder kan använda i samband med besök. Efter köp hemlevereras drycken till kunden av Systembolaget. Därutöver föreslås producenternas möjlighet att agera ombud åt Systembolaget ses över.

- Vi socialdemokrater har länge sagt att vi är öppna för gårdsförsäljning men under den absoluta förutsättningen att det inte hotar Systembolagets alkoholmonopol. De förslag som regeringen diskuterar innebär enligt vår bedömning stora risker. Nu presenterar vi därför själva en lösning, säger Lena Hallengren, gruppledare i riksdagen. 

- Vårt förslag har fördelen att det inte kräver några lagändringar utan kan genomföras och vara på plats i närtid. Förslaget skulle möjliggöra en ökad gårdsförsäljning samtidigt som vi behåller rådigheten och kontrollen över det svenska alkoholmonopolet, säger Fredrik Lundh Sammeli, vice ordförande i socialutskottet.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Tobias Baudin på valturné - besöker Bromölla, Östra Göinge och Hörby15.5.2024 14:30:00 CEST | Pressmeddelande

Med anledning av det stundande EU-valet besöker Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin under morgondagen Skåne och kommunerna Bromölla, Östra Göinge och Hörby. Dagen inleds med ett verksamhetsbesök på det nybyggda äldreboendet Brogården följt av besök på Ottossons truck och Sibbhultsverken. Dagen avslutas med kampanjande inför det stundande EU-valet då partisekreterare deltar under två dörrknackningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye