Svenska Orienteringsförbundet

Uppstickarna OK Kåre och OK Ravinen vinner stafettligan deltävling 4

Dela

Stockholmsklubben OK Ravinen med Sveriges bästa orienterare Gustav Bergman i spetsen tog en efterlängtad seger i dagens deltävling av Stafettligan i Kilsbergen. På damsidan vann Faluklubben OK Kåre efter en bra upphämtning av Lisa Risby som tog åtta placeringar på sista sträckan.

OK Ravinen med Emil Granqvist, Gustav Bergman och Axel Granqvist springer i mål som vinnare
OK Ravinen med Emil Granqvist, Gustav Bergman och Axel Granqvist springer i mål som vinnare Hugo Mattsson

OK Ravinen inledde med bröderna Granqvist som efter två sträckor kunde skicka ut Gustav Bergman på en femteplats, en minut och 27 sekunder efter Stora Tuna OK som ledde efter två sträckor. Då började jakten för Bergman som ganska tidigt in i loppet hade sprungit upp sig i täten.

  • På långsträckan bort märkte jag att min landslagskollega Martin Regborn som var kameralöpare, sprang efter mig ganska länge, då tänkte jag att antingen har Viktor Svensk ryckt eller så är vi först här, sa Bergman och fortsatte. 

  • Jag sprang ifrån både IFK Göteborg med Filip Ossiansson och OK Linné med Albin Ridefelt och tuggade på ganska behärskat så jag visste ju att jag låg etta eller tvåa. Sen i slutet sprang en annan kameralöpare efter mig jättelänge och då tänkte jag att jag måste vara först nu. 

Vad betyder en första seger i Stafettligan?

  • Det var kul att vi fick till det idag. Jag tycker vi haft lite stolpe ut på tidigare stafetter i vår. Kul att vi fick visa att vi kan idag, säger en nöjd Gustav Bergman.På damsidan fick före detta landslagslöparen Lisa Risby visa att hon kan än genom att föra sitt OK Kåre i mål som segrare i det soliga vädret på arena Ånnaboda. 

Det var länge Sundsvalls OK som övertygande ledde kavlen både efter första och andra sträckan. Ut på sista sträckan skiljde det dock bara två sekunder till tvåan IFK Lidingö och sedan Västerviks OK trea, en minut efter. 

IFK Lidingö skickade ut den nyblivna svenska mästaren i nattorientering, Veronika Kalinina med ett riktigt bra utgångsläge. 

Men den tekniska terrängen tog ut sin rätt och IFK Lidingö släppte in både IFK Göteborg med Elin Månsson och OK Kåre med Lisa Risby i matchen. I slutskedet av banan var det dock Risby som var starkast och kunde tillsammans med lagkamraterna jublandes spurta i mål.

  • jag fick ett perfekt utgångsläge, jag gillar att jaga. Min lagkamrater har gjort en kanonstafett båda två så då är det alltid roligt att gå ut så, säger Risby

Vad betyder en vinst i stafettligan för OK Kåre? 

  • Det är superkul! Vi har en ny lagstruktur och det är kul att vi kan förnyas och fortsätta leverera.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

OK Kåre med Beata Falk, Elsa Kaipe och Lisa Risby
OK Kåre med Beata Falk, Elsa Kaipe och Lisa Risby
Ladda ned bild
Prispall Stafettligan 4: IFK Göteborg, OK Kåre, IFK Lidingö
Prispall Stafettligan 4: IFK Göteborg, OK Kåre, IFK Lidingö
Ladda ned bild
Prispall stafettligan 4 herr: Stora Tuna OK, OK Ravinen, Bredaryds SOK
Prispall stafettligan 4 herr: Stora Tuna OK, OK Ravinen, Bredaryds SOK
Ladda ned bild
OK Ravinen med Emil Granqvist, Gustav Bergman och Axel Granqvist springer i mål som vinnare
OK Ravinen med Emil Granqvist, Gustav Bergman och Axel Granqvist springer i mål som vinnare
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

Hanna Lundberg och Emil Svensk vann Swedish League #49.5.2024 16:24:12 CEST | Pressmeddelande

Det var i starkt kuperad närketerräng som dagens medeldistans avgjordes i Kilsbergen med arena i Getingedalen. Att det var jobbigt tog man inte miste på efter att se de kämpande löparna när de spurtade i uppförsbacke in i mål. Landslagslöparna gjorde vad de skulle och Hanna Lundberg tog en stor seger i damklassen medan det bara var åtta sekunders differens herrtoppen mellan Emil Svensk och Gustav Bergman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye