Volkswagen Personbilar

Volkswagen ID.7 får historiskt toppbetyg i biltest av ADAC

Dela

Flaggskeppsmodellen från Volkswagens helt eldrivna ID.-familj är nu även en toppmodell i ADAC:s prestigefyllda biltest. ID.7 har som första bil någonsin fått ett genomsnittsbetyg på 1,5 och därmed helhetsbetyget ”Mycket bra” i det oberoende test som utförts av Europas största bilägarorganisation.

Eldrivna ID.7 får toppbetyg av tyska bilägarorganisationen ADAC.
Eldrivna ID.7 får toppbetyg av tyska bilägarorganisationen ADAC.
  • De oberoende testarna har aldrig tidigare bedömt en bil som "Mycket bra”
  • Flaggskeppsmodellen från den helt eldrivna ID.-familjen fick ett genomsnittsbetyg på 1,5
  • Bästa betyg nåddes i kategorierna Motor/drivning, Säkerhet och Miljö

Varje år testar experter från tyska bilägarorganisationen ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) omkring 100 bilar enligt mer än 350 kriterier i sju huvudkategorier. I betygsystemet är så låg siffra som möjligt det bästa resultatet. Ett betyg i spannet 0,6-1,5 innebär ”Mycket bra”, medan spannet 1,6-2,5 innebär ”Bra”.

Eldrivna ID.7 fick enastående betyg i kategorierna "Motor/drivning" (1,0), "Säkerhet" (1,1), "Miljö/Ecotest" (1,2) och "Komfort" (1,5). ID.7 imponerade även i de andra huvudkategorierna som bidrog till helhetsbetyget: Exempelvis bedömdes områdena "Köregenskaper" (2,1), "Kaross/bagageutrymme" (2,3) och "Interiör" (2,4) som ”Bra”. Eftersom de två kategorierna "Miljö/Ecotest" och "Säkerhet" har högst vikt blev det totala betyget 1,5 för ID.7, vilket resulterade i ett historiskt helhetsbetyg på ”Mycket bra”.

Kai Grünitz, medlem i ledningsgruppen för märket Volkswagen med ansvar för teknisk utveckling, kommenterar:
– Vi är mycket stolta och glada över det här fantastiska resultatet. Biltestet som utförs av ADAC är extremt viktigt och respekteras mycket högt med tanke på organisationens status som oberoende organ. I detta avseende är jag övertygad om att betyget kan bidra till att övertyga ett stort antal potentiella kunder att välja vår helt eldrivna ID.7.

Testet utfördes på en ID.7 Pro med en effekt på 286 hk (210 kW). Den imponerade särskilt med sin höga energieffektivitet. Med en förbrukning på endast 18,1 kWh/100 km vid blandad körning i ADAC Ecotest är ID.7 en av de mest energieffektiva modellerna i mellanklassen. Den fick därför betyget 0,7 i underkategorin ”Förbrukning/CO2” och fick därmed även hela fem stjärnor i Ecotest, som har varit en integrerad del av ADAC:s bilstest i över 20 år.

Detta betyg överträffades endast i underkategorin ”Aktiv säkerhet – assistanssystem”, som fick det bästa betyget 0,6. Sist men inte minst menar ADAC att ID.7 Pro är billigare än de tidigare bäst betygsatta modellerna från konkurrenterna. 

– För oss är det fantastiskt att se att säkerhet, effektivitet och komfort inte bara handlar om priset. Tack vare våra omfattande testmetoder med moderna testlaboratorier är vårt biltest ett av ADAC:s mest omfattande konsumentskyddstester och gör det möjligt att jämföra alla testresultat utan begränsningar – oavsett fordonsklass och pris, säger Dino Silvestro, chef för biltester på ADAC Technology Centre i Landsberg am Lech.

Läs mer om testet på ADAC:s hemsida: 
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/autokatalog/marken-modelle/vw/vw-id-7/

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Eldrivna ID.7 får toppbetyg av tyska bilägarorganisationen ADAC.
Eldrivna ID.7 får toppbetyg av tyska bilägarorganisationen ADAC.
Ladda ned bild

Länkar

Om Volkswagen Personbilar

År 2023 levererade Volkswagen 4,87 miljoner personbilar till kunder i över 150 länder. Volkswagen är ledande importmärke och det största elbilsmärket i Sverige. På den svenska marknaden inregistrerade Volkswagen totalt 32 756 nya personbilar under 2023, vilket gav en marknadsandel på 11,3 procent. Av dessa var 50,3 procent en helt eldriven bil. Bland elbilarna nådde Volkswagen en marknadsandel på 14,7 procent. Modellerna som marknadsförs täcker de flesta segment på bilmarknaden: ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, ID. Buzz, T-Cross, Taigo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Alltrack, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Passat Sportscombi, Passat Alltrack, Arteon Shooting Brake, Touran, Touareg, Caddy, Multivan och Amarok. Volkswagen bedriver ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla tillverkningen av bilar. Elektrisk mobilitet, smart mobilitet och digital omställning av varumärket är de viktigaste strategiska frågorna inför framtiden.

Följ Volkswagen Personbilar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Personbilar

Toppbetyg för nya Volkswagen Tiguan – fem stjärnor i Euro NCAP5.6.2024 14:58:46 CEST | Pressmeddelande

Nya Tiguan, som nu lanseras på den svenska marknaden, har fått toppbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krävande säkerhetstester. Tredje generationen av den storsäljande modellen är därmed officiellt en av de säkraste bilarna i sin klass. Tiguan klarade sig särskilt väl i kategorin barnsäkerhet. Detta betyg är ännu viktigare eftersom Tiguan, som hittils har sålts i drygt 7,6 miljoner exemplar, är en idealisk allroundbil för familjer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye