Gymnastik- och idrottshögskolan

Frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd

Dela

Välkommen på frukostseminarium om människors trygghet och hästars välfärd. Seminariet sker i samband med tävlingen Longines Global Champions Tour (LGCT) på Stockholms stadion.

Bild från Stadion där LGCT tävlingen äger rum
Bild från Stadion där LGCT tävlingen äger rum

Varmt välkommen till ett frukostseminarium där vi samtalar kring människors trygghet och hästars välfärd. 

Datum: fredagen den 28 juni
Tid: klockan 8.30-11.00
Lokal: lärosal 1506 på GIH
Anmälan: gih.se/ridsport2024

Seminariet är indelat i tre delar:

  • Hör det som inte sägs. Om att våga berätta om svåra saker och mekanismerna bakom tystnadskultur med Cecilia Kjellgren, socionom och docent i socialt arbete vid Linnéuniversitetet samt ledamot Svenska Ridsportförbundets Trygghetsråd.
  • Tävlingsmässigt skick? Om rörelseanalys och hur vi avgör om våra hästar är i tävlingsmässigt skick med Elin Hernlund och Marie Rhodin, veterinärer och docenter i sportmedicin och rehabilitering.
  • Avslutande panelsamtal med spännande gäster.

Efter seminariet är du välkommen till Stadion för att se tävlingarna.

Seminariet är ett samarbete mellan GIH, Svenska Ridsportförbundet, Stockholms Läns Ridsportförbund, Stockholm Horse Week och Longines Global Champions Tour.

Varmt välkommen att anmäla dig!

Nyckelord

Kontakter

Dokument

Om oss

Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, prestationsutveckling, fysisk aktivitet och hälsa. GIH ligger centralt i Stockholm i nära anslutning till Stockholms Stadion och ett stort idrotts-och friluftsområde.

På GIH utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, hälsopedagoger, sport managers, idrottsvetare och forskare. GIH bedriver forskning inom idrottsvetenskap med fokus på ”människan i rörelse” samt är ett så kallat Riksidrottsuniversitet med goda möjligheter att kombinera studier med elitidrott.

Forskningen håller hög kvalitet, är samhällsrelevant och bedrivs ofta i nära samarbete med andra lärosäten och intressenter i samhället, på både nationell och internationell nivå. GIH har idag 160 medarbetare och cirka 1 400 studenter.

Följ Gymnastik- och idrottshögskolan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gymnastik- och idrottshögskolan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye