WSP

WSP får uppdrag att förena Roslagsbanan med T-centralen

Dela

WSP har fått förtroendet att utforma T-centralen i Stockholm när Roslagsbanan ska knytas ihop med Stockholms centrala delar.

Roslagsbanan
Roslagsbanan Foto: Gustav Kaiser

Roslagsbanan sträckning slutar i dag vid Östra station i Stockholm, men ska nu förlängas till T-Centralen via Odenplan. WSP har fått Region Stockholms förtroende att utarbeta systemhandlingar för utbyggnaden av anslutningen till T-centralen.                        

- Det känns utmanande och roligt att få förtroendet att genomföra ett så här omfattande, komplext och betydelsefullt uppdrag. Vi arbetade med T-centralen när Citybanan byggdes, så det är extra roligt att få vara med i fortsättningen också, säger Jan Waage, uppdragsansvarig på WSP.

Roslagsbanan är en viktig länk för arbetspendling, skolelever och andra som vill resa mellan Stockholms innerstad och länets nordöstra kommuner. Förlängningen kommer att möjliggöra smidigare och mer klimatsmart pendling och skapar samtidigt förutsättningar för fler bostäder.  

- Att få vara teknisk rådgivare i projekt som så tydligt bidrar till framtidens klimatvänliga stadsutveckling är såklart både roligt och meningsfullt, fortsätter Jan Waage.

Uppdraget innebär att WSP ska utforma allt som omfattar station T-centralen med komplexa utmaningar som utrymning, ventilation, rulltrappor, brandskydd och socialt hållbar arkitektur.  Uppdraget startar omgående och sker i samarbete med Rundquist Arkitekter.

Kontakter

Om WSP

Vi ligger bakom allt du tar för givet. Och framtiden du hoppas på.

Vi vet hur samhällen är uppbyggda och utvecklas. Om hur vi lever, arbetar, bygger, reser och kommunicerar, och om hur vi kan göra det bättre. Som strategiska rådgivare och teknikkonsulter har vi kunskapen att förstå och kraften att kunna förändra.

Med över 65 000 medarbetare i 40 länder använder vi vår globala expertis för att hitta de smartaste lokala lösningarna.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Ny rapport: Här är Sveriges mest robusta kommuner28.11.2023 07:28:00 CET | Pressmeddelande

Nu släpper strategi- och teknikkonsultföretaget WSP rapporten "Regionernas Kamp", som rankar Sveriges 290 kommuner utifrån deras robusthet. Nacka, Täby och Kungsbacka toppar rankningen och analysen visar att pendlingskommuner nära större städer är de som har bäst förmåga att stå emot kriser och hantera förändringar. Rapporten tar i år också ett större grepp på trygghet och kommunernas brottsförebyggande arbete.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye