Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Samverkan för att motverka kriminalitet hos unga

Dela

Polisen och Norrköpings kommun har ett gemensamt systematiskt arbetssätt för att förhindra att unga hamnar i brottslighet samt hjälpa dem att komma ur kriminalitet. I anslutning till Nobrås (Norrköpings brottsförebyggande råd) möte fredag den 17 maj hålls en pressträff om detta.

Den senaste tidens oroligheter i Norrköping påverkar inte minst ungdomar och Polisen och kommunen satsar stora resurser för ett tryggt Norrköping.

Media är välkomna till en pressträff där det redogörs för metoder, målbilder och nuläge i Norrköping.

Datum: fredag 17 maj
Tid:  klockan 10:30
Plats: Pressrummet Rosen 1, förvaltningshuset Rosen

Medverkande:  Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande, Monica Holtstad (L), ordförande socialnämnden, Frida Braf, lokalpolisområdeschef och Kristin Salokannel, gruppchef ungdomsgruppen vid LPO utredning.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

____________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Reviderad handlingsplan för heltid som norm11.6.2024 08:58:13 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun har efter tidigare tagna beslut uppnått målet att ha heltid som norm för alla anställda, och har en högre andel heltidsanställda och heltidsarbetande än övriga kommuner i landet. För att ge verksamheterna större flexibilitet vid nyrekrytering, verksamhetsplanering och budgetplanering föreslår kommunstyrelsens personalutskott nu ett nästa steg. Heltid ska också fortsatt vara utgångspunkten vid rekrytering, men handlingsplanen för heltid som norm revideras och ersätts med kollektivavtalets nu gällande skrivningar om höjd sysselsättningsgrad. Genom detta förväntas både verksamhetsplan och budget för 2025 kunna balanseras. Förslaget tas upp för beslut under kommunstyrelsen möte den 18 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye