Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Samverkan för att motverka kriminalitet hos unga

Dela

Polisen och Norrköpings kommun har ett gemensamt systematiskt arbetssätt för att förhindra att unga hamnar i brottslighet samt hjälpa dem att komma ur kriminalitet. I anslutning till Nobrås (Norrköpings brottsförebyggande råd) möte fredag den 17 maj hålls en pressträff om detta.

Den senaste tidens oroligheter i Norrköping påverkar inte minst ungdomar och Polisen och kommunen satsar stora resurser för ett tryggt Norrköping.

Media är välkomna till en pressträff där det redogörs för metoder, målbilder och nuläge i Norrköping.

Datum: fredag 17 maj
Tid:  klockan 10:30
Plats: Pressrummet Rosen 1, förvaltningshuset Rosen

Medverkande:  Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande, Monica Holtstad (L), ordförande socialnämnden, Frida Braf, lokalpolisområdeschef och Kristin Salokannel, gruppchef ungdomsgruppen vid LPO utredning.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: Kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0725-83 69 66

____________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Kommunen förbereder sig för tydligare lagkrav på aktivitet för försörjningsstöd15.5.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Socialdepartementet ska presentera en utredning som föreslår hur ett tydligare aktivitetskrav för att ha rätt till försörjningsstöd kan införas. Kompetensförsörjningsnämnden beslutade därför i dag, den 15 maj, att ge kompetensförsörjningskontoret i uppdrag att ytterligare utveckla sitt arbete med aktivitet vid försörjningsstöd inför den väntade lagförändringen.

Pressinbjudan: Boklansering och konstnärssamtal med projektet Blicka mot Blacka13.5.2024 13:32:21 CEST | Pressmeddelande

Onsdag den 15 maj presenteras konstprojektet Blicka mot Blacka i en helt ny bok, med lansering på Skärblacka bibliotek. Konstprojektet tar avstamp i både det historiska och det nutida Skärblacka, där konstnärerna Anna Märta Danielsson och Mika Liffner i en gemensam konstnärlig process samverkat med boende och lokala aktörer. Projektet är ett samarbete mellan Norrköpings Konstmuseum och Östergötlands museum med finansiering av Region Östergötland.

Förskolan fortsätter sin anpassning till en förändrad befolkningsutveckling8.5.2024 14:19:02 CEST | Pressmeddelande

Under utbildningsnämndens sammanträde, onsdag den 15 maj, ges information om det fortsatta arbetet med att anpassa förskolans organisation till en betydligt lägre befolkningsprognos än vad Norrköping haft fram till 2023. Utbildningsnämnden genomför tillsammans med utbildningskontoret ett strategiskt arbete som syftar till att upprätthålla och stärka kvalitén inom förskolan genom effektivt lokalutnyttjande och förtätande av befintlig kompetens.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye