Jönköpings kommun

Så hanterar Jönköpings kommun varsel om övertidsblockad

Dela

Vårdförbundet har varslat om en övertids, mertids- och nyanställningsblockad. Jönköpings kommun är en av 29 kommuner som omfattas av det nya varslet. På socialförvaltningen berörs drygt 260 sjuksköterskor och det är främst den kommunala hälso- och sjukvården som påverkas. Blockaden träder i kraft 20 maj om inte SKR och Vårdförbundet kommer överens innan dess.

Omkring 260 sjuksköterskor i Jönköpings kommun, inom den kommunala hälso- och sjukvården, berörs av Vårdförbundets varsel.
Omkring 260 sjuksköterskor i Jönköpings kommun, inom den kommunala hälso- och sjukvården, berörs av Vårdförbundets varsel.

- Vi analyserar vad det här kan innebära för vår verksamhet. Det finns en viss övertid och några justeringar när det gäller schema och helgtjänstgöring kan behöva göras. De som är i behov av vård ska känna sig trygga att de får sina behov tillgodosedda, säger Stefan Österström, socialdirektör i Jönköpings kommun.

Förutom hälso- och sjukvården berörs omkring 40 sjuksköterskor på elevhälsan och fyra sjuksköterskor på kommunhälsan också av Vårdförbundets varsel.

- Det har gjorts en granskning av övertiden för de här grupperna och här ser vi inte att det är några större volymer. Verksamheterna kommer att kunna fortsätta ungefär som vanligt, säger Charlotte Karlsson, HR-direktör i Jönköpings kommun.

Kommunen följer nu hur den fortsatta dialogen mellan parterna utvecklar sig och arbetar vidare med den interna analysen.

- Tillsammans med berörda förvaltningar analyserar vi hur effekterna blir på både kort och lång sikt. Om konflikten blir långvarig så kommer det naturligtvis att påverka verksamheterna på olika sätt, säger Charlotte Karlsson.

Nyckelord

Kontakter

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye