Arla

Nu lanseras Arla Ko® Laktosfri Mjölkdryck+

Dela

Arla Ko® Laktosfri Mjölkdryck+ är en helt ny laktosfri mjölkdryck med låg fetthalt och högt innehåll av protein och kalcium. Den innehåller även vitamin B12 & D och passar perfekt för den som vill göra små ändringar som ger mer. Nyheten finns i matbutikernas mejerikylar från och med vecka 20.

Foto: Arla.
Foto: Arla.

Mjölk är känt för sin näringsrika sammansättning av kalcium, protein och vitamin B12. För att maximera näringsinnehållet i varje droppe lanseras nu Arla Ko® Laktosfri Mjölkdryck+, en mjölkdryck med extra mycket nyttigheter samtidigt som den har en låg fetthalt och är fri från laktos.

Varje glas (200 ml) Mjölkdryck+ innehåller:

  • 20% av dagligt referensintag för protein för en genomsnittlig vuxen. Protein bidrar till att upprätthålla muskelmassa.
  • 36% av dagligt referensintag för kalcium. Kalcium bidrar till att bibehålla normal benstomme.
  • 40% av dagligt referensintag för vitamin B12. Vitamin B12 bidrar till att minska trötthet.
  • 40% av dagligt referensintag för vitamin D. Vitamin D bidrar till immunförsvarets normala funktion.

Det är svårt att hinna med allt nu för tiden, så vi vill göra det enkelt för fler att få ut mer. Mjölk är en fantastisk råvara som innehåller massa näringsämnen, varför inte maximera det? Med Mjölkdryck+ kan du få i dig ännu mer protein och kalcium men också vitamin B12 & D bara genom att addera den i kaffet, smoothien eller pannkakan. Gör mindre, få mer. Att den är laktosfri är också ett plus för alla som är känsliga mot laktos och vill ha en produkt som är lättare för magen, säger Sandra Eriksson, Brand Manager Arla Laktosfri.

Arla Ko® Laktosfri Mjölkdryck+ har samma goda smak som Arlas vanliga laktosfria mjölkdryck och har samtidigt en låg fetthalt på 0,7 procent och innehåller 5,4 gram protein per 100 gram. Den har lite längre hållbarhet och är gjord på 100 procent svensk mjölk från Arlagårdar.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Arla – böndernas eget mejeri 

Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.

Följ Arla

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arla

Inger-Lise Sjöström ny vice ordförande för Arla29.5.2024 15:48:21 CEST | Pressmeddelande

Arlas styrelse har i dag utsett Inger-Lise Sjöström från Kolmården i Östergötland till ny vice ordförande för Arla. – Jag är både glad och stolt över utnämningen. Arla är ett starkt företag med höga ambitioner och 8 000 ägare i sju länder. Tillsammans med resten av styrelsen och företagsledningen ser jag nu fram mot att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla vårt fina företag, till nytta för både nuvarande och kommande generationer av mjölkbönder, säger hon.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye