Trafikverket

Sommarens vägarbeten 2024

Dela

Det statliga vägnätet består av nästan 10 000 mil väg och under sommarmånaderna utförs mycket av våra vägarbeten. Bland arbetena finns allt från beläggningsarbeten och underhålla broar och tunnlar, till att bygga om och bygga nytt.

Kvinna i reflexväst med Trafikverkets logotyp som står utomhus.
– Det har satsats för lite på vägunderhåll och vi har tvingats att göra tuffa prioriteringar mellan olika åtgärder och vägar. Dåligt underhållna vägar är mindre motståndskraftiga och påverkas även av klimatförändringar och vädereffekter, säger Annika Canaki, avdelningschef vägunderhåll på Trafikverket.
För att se det här innehållet från www.youtube.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

I sommar kommer vi att vara i vägen för att kunna ta hand om den
Syftet är att öka framkomligheten och trafiksäkerheten, minska risken för akuta fel och förbättra för såväl dig som kör på vägen som kollektivtrafiken och gång- och cykeltrafiken. På trafikverket.se kan man se pågående och planerade vägarbeten. Särskilda arbeten som kommer att påverka trafiken är bland annat:

  • E22 genom Blekinge, Kalmar län och Skåne där vi bygger om och bygger ut till motorväg, vi gör ett brobyte i Kristianstad och andra underhållsarbeten.
  • På E4:an från Helsingborg i söder och till Haparanda i norr gör vi beläggningsarbeten på en rad platser. Några platser som berörs är mellan Klevshult och Gränna, mellan Enånger och länsgränsen till Stockholms län, mellan Jävre och Haparanda, samt i anslutning till Sundsvallsbron där vi även byter räcken på bron.
  • Bra att veta för dig som reser till/från Gotland via Nynäshamn är att vi gör underhållsarbeten på en äldre järnvägsbro vid trafikplats Trångsund på väg 73, vilket påverkar vägtrafiken.
  • På Västkusten öppnar E6 förbi Stenungsund för trafik i sommar efter raset i höstas, E45 rekommenderas som alternativ väg tills vi öppnar. Vi gör också beläggningsarbeten på vissa sträckor av E6 genom Halland och på riksväg 40 mellan Grönkullenmotet och Nabbamotet samt mellan Landvettermotet-Ryamotet.                                                
  • Vi gör också beläggningsarbeten på E18 öster och väster om Karlstad.                 


Tänk på att resan kan ta längre tid
Varje år inträffar ett antal olyckor i samband med vägarbeten, så var försiktig både för din egen skull och för dem som jobbar på vägarna. Planera din resa och ta reda på var och när vägarbeten sker. Det är även viktigt att sänka farten för att säkerställa säkerheten för alla på vägen.

Nyckelord

Kontakter

För mer information

Annika Canaki, avdelningschef vägunderhåll, 010-123 84 30

Ulrika Karlsson, nationell press- mediestrateg, 070-762 39 54

Trafikverkets presstjänst, 0771-31 15 00, öppettider vardagar klockan 08.00-16.30

Bilder

Kvinna i reflexväst med Trafikverkets logotyp som står utomhus.
– Det har satsats för lite på vägunderhåll och vi har tvingats att göra tuffa prioriteringar mellan olika åtgärder och vägar. Dåligt underhållna vägar är mindre motståndskraftiga och påverkas även av klimatförändringar och vädereffekter, säger Annika Canaki, avdelningschef vägunderhåll på Trafikverket.
Ladda ned bild

Dokument

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. På Trafikverket jobbar cirka 10 000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye