Europcar

Lecab tar över Europcars verksamhet i Karlstad

Dela

Den 1 juni slår Europcar upp portarna på ny adress i Karlstad. Lecab Bil tar över verksamheten och kommer att driva Europcars verksamhet i sina lokaler på Hagalundsvägen 30.

Foto: Lecab Bil. fr.v. Andreas Aps och Fredrik Larsson
Foto: Lecab Bil. fr.v. Andreas Aps och Fredrik Larsson

 ”Vi ser fram emot att tillsammans med Lecab utveckla vår närvaro i Karlstad. Det här är ytterligare ett steg i rätt riktning mot att vi ska vara den drivande leverantören av hållbar delad mobilitet i både städer och på landsbygd”, säger Christian Stockeld Lindström, Chief Operating Officer på Europcar Sverige.

Fredrik Larsson tar över rollen som stationschef för den nya Europcar-verksamheten. Fredrik har sju års erfarenhet inom Lecabkoncernen och kommer senast från Lecab Fritid/Yamaha Center Karlstad, där han var platschef. Hans omfattande erfarenhet kommer vara en stor tillgång i denna nya satsning.

 ”Vi ser fram emot möjligheten att välkomna både befintliga och nya kunder och att erbjuda en högkvalitativ uthyrningstjänst som kompletterar Lecabs befintliga verksamhet,” säger Fredrik Larsson.

Johan Pettersson, VD för Lecab Bil AB, tillägger: ”Att få in partnerskapet med Europcar hos oss är en viktig del av Lecabs långsiktiga strategi och ytterligare ett steg i vår strävan efter att lösa all framtida mobilitet samt att utveckla och komplettera vår existerande affär väl.” säger Johan Pettersson, VD för Lecab Bil AB

På Europcar i Karlstad kommer det att erbjudas en rad olika fordonsalternativ, från personbilar och skåpbilar till premiumbilar. Precis som hos övriga Europcar Sverige är elbilar en viktig del i affärsidén om hållbar delad mobilitet.

Kontakter

Om Europcar

Europcar är Europas ledande mobilitetsföretag med en global närvaro i 140 länder. I Sverige återfinns Europcar på mer än 170 platser, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Europcar har ett komplett produktutbud från mikromobilitet och personbilar, till transportfordon och campingbilar med ett uttalat fokus på att elektrifiera fordonsflottan. I Sverige drivs Europcar av Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB.

Om Lecab Bil AB

Lecab Bil AB är en ledande aktör inom bilförsäljning och bilservice i Karlstad och Värmland. Med över 60 års erfarenhet i branschen erbjuder Lecab Bil en rad olika tjänster, inklusive försäljning av nya och begagnade bilar, service och reparationer samt finansieringslösningar. Med införandet av Europcar hyrbilsverksamhet stärker Lecab Bil sitt åtagande att erbjuda kompletta mobilitetslösningar för alla kundbehov. Lecab Bil är en del av Lecab Gruppen där Lecab Lastbilar/Scania, Lecab Fritid/Yamaha och Lecab Fastigheter utgör de andra benen.

Följ Europcar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europcar

MABI Sverige och Europcar Sverige inleder strategiskt samarbete7.11.2022 13:30:00 CET | Pressmeddelande

MABI Sverige och Europcar Sverige har undertecknat ett avtal om strategiskt samarbete, vilket innebär att ett samägt företag mellan MABI Sverige och Europcar Sverige nu grundas och kommer initialt börja leverera olika typer av bil- och logistikrelaterade tjänster till båda ägarbolagen. Samarbetet stöder bolagens strategiska mål att utveckla sina verksamheter och tjänster på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Bolagen bedömer att de genom samarbetet kommer uppnå betydande kostnadsbesparingar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye