Jönköpings kommun

Nu är det dags att förtidsrösta i EU-valet

Dela

Från och med onsdag den 22 maj går det att förtidsrösta i valet till Europaparlamentet. Jönköpings kommun förbereder sig för valet genom att utbilda röstmottagare, ställa i ordning vallokaler och genomföra informationsaktiviteter.

De beslut som tas av politiker i EU har stor påverkan på det som händer i landet och i vår kommun.

- Vi lever i ett land där fria och demokratiska val är grundbulten i vårt gemensamma samhällsbygge och utifrån att värna vår demokrati tycker jag att det är viktigt att så många som möjligt röstar i våra val, säger Mikael Rydberg, ordförande i valnämnden. 

800 röstmottagare arbetar i vallokalerna

Drygt 800 röstmottagare ska arbeta i vallokalerna. De har deltagit i en obligatorisk utbildning för att säkerställa att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt.

Aktiviteter för att höja kunskapen om EU

För att öka kunskapen om EU och möjligheten att göra sin röst hörd arrangerar Jönköpings kommun aktiviteter runt om i kommunen, bland annat utställning med quiz på biblioteken och poesiläsning på Rosenlundsbadet. Flera evenemang, till exempel panelsamtal och politikerbesök, har genomförts i Öxnehaga, Österängen, Råslätt och Huskvarna söder.

- Vi har aktiviteter och tävlingar där man kan vinna en egen EU-val. Utöver det har vi satt upp affischer och har kampanjer på sociala medier. Jag hoppas verkligen att ingen missar att det är EU-val och att folk känner sig motiverade att gå och rösta, säger Hugo Ranerås, demokratiutvecklare på kultur- och fritidsförvaltningen.

Det finns 28 lokaler för förtidsröstning. På valdagen den 9 juni finns det totalt 82 vallokaler. Via länkarna längre ner kan du se var vallokalerna finns.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye