Region Kronoberg

Euroregion Baltic samlades i Olsztyn: Fokus på samarbete och hållbar utveckling

Dela

Under Euroregion Baltics styrelsemötet i Olsztyn, Polen den 15-16 maj 2024, diskuterades viktiga framtidsfrågor. Styrelsen antog flera beslut för att stärka samarbetet kring klimatförändringar, grön omställning och EU:s sammanhållningspolitik.

René Jaramillo (M), ordförande i Euroregion Baltic under 2024 och representant för Region Kronoberg, har tagit initiativet att sammanställa ett gemensamt uttalande efter mötet.

I en polariserad värld är det mer samarbete som är en del av lösningen. Vi måste bygga en bättre framtid, inte med ord utan med faktiskt arbete. Därför är vårt samarbete så viktigt, tillsammans med regionerna runt Östersjön utvecklar vi våra regioner, säger Rene Jaramillo (M).

Bland de beslut som togs finns skapandet av ett nätverk för ledare inom grön omställning och antagandet av ett positionspapper om EU:s sammanhållningspolitik 2027+. Ett viktigt steg togs även i processen att ansöka om EGTC-status, vilket möjliggör ett mer formaliserat samarbete mellan offentliga enheter i olika medlemsstater.

Läs det fullständiga uttalandet från mötet, pdf

Kontakter

Länkar

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Extra ersättning till sjuksköterskor på akuten som tar extrapass14.6.2024 15:20:47 CEST | Pressmeddelande

I år är det ovanligt svårt att lösa bemanningen inom sjukhusvården i Kronoberg under semesterperioden. Särskilt besvärligt är det i akutsjukvården. Regionstyrelsens presidium har nu fattat beslut om en extra ersättning till sjuksköterskor på akutkliniken som arbetar extra pass: förutom ordinarie övertidsersättning får de 200 kronor per arbetad timme. – Detta är en åtgärd för att försöka lösa det svåra läget utan att våra medarbetare ska behöva flytta sin semester, säger Henrietta Modig Serrate (S), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye