Ticket

Plånboksvänliga destinationer för mors dag

Dela

Mors dag närmar sig, och än är det inte för sent att göra dagen minnesvärd för mamma. Varför inte ge det bästa en mamma kan få – odelad kvalitetstid och en minnesvärd upplevelse? Resebyråkedjan Ticket har listat de bästa weekenddestinationerna att ge till mor på sin dag, utan att behöva länsa sparkontot.

– Att få möta våren i en storstad står högst upp på mångas önskelista. Är det någon som förtjänar att komma i väg så är det väl alla mammor? Chokladaskar och blommor i all ära, men en resa kommer hon bära med sig för alltid. Det behöver inte bli en alltför kostsam present om du gör din research. Ge bort den på mors dag, och boka avresan längre fram för att kunna hitta fynd, säger Sofia Eddelid, PR och kommunikationsansvarig på Ticket.

Kultur, god mat och shopping är alla ingredienser för en lyckad weekendresa – gärna till ett bra pris. Genom att snegla mot destinationer bortom de mest klassiska kan vi hitta pärlor där det även är prisvänligt på plats. Nu när den svenska kronan är svag får du ut mer av din present genom att söka ett extra varv efter destinationer som inte är alltför kostsamma.  

– Gdansk, Prag, Lissabon och Budapest är alla exempel på destinationer där du får mycket resa för pengarna. Eller varför inte boka in Albaniens outforskade weekenddestination Tirana, säger Sofia Eddelid. 

Albanien i stort är en bubblande destination, som lockar resenärer med vacker natur, god mat och framför allt – väldigt prisvärt. Huvudstaden har mycket att erbjuda och är än så länge relativt oexploaterat.

– I Tirana kan mamma verkligen lyxa till det utan att bli ruinerad. Slå dig ner på det myllrande torget Skanerbeg square och insup atmosfären – eller besök nöjesdistriktet Blloku, som består av mängder av barer, restauranger, butiker och caféer. Vill du uppleva Tiranas natur så får du inte missa Dajtiberget, som tornar upp sig 1400 meter över havet, tipsar Sofia Eddelid.

Plånboksvänliga weekenddestinationerna för Mors dag 

  1. Gdansk
  2. Prag
  3. Krakow
  4. Lissabon                            
  5. Sarajevo
  6. Tirana
  7. Budapest
  8. Tallinn
  9. Belgrad
  10. Istanbul

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Upptäckarlusten stiger hos svenskarna – allt fler vill besöka nya resmål12.6.2024 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Sol- och badresor ligger svenskarna varmt om hjärtat, och den viktigaste orsaken till att resa utomlands är för att få sol och värme. Sedan pandemin har svenskarna prioriterat välbekanta resmål till förmån att upptäcka nytt, en trend som nu ses mattas av. Att upptäcka nya resmål hamnar i år nummer två på listan över de viktigaste anledningarna till att resa utomlands, jämfört med en fjärdeplats 2023. Detta enligt Tickets SIFO-undersökning.

Sommarens hetaste citydestinationer – ökade bokningar till europeiska storstäder5.6.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sommarsemestrarna står för dörren, och trycket på resor är högt. Sol- och badresor ligger alltid varmt om svenskarnas hjärtan under sommarmånaderna – men även sommar i storstäder lockar. Bokningar till storstäder mellan juni-augusti har ökat med 9 procent jämfört med samma period 2023, där destinationer som erbjuder både storstadspuls och strandliv toppar listan. Detta enligt färsk statistik från resebyrån Ticket.

Mest populära sommarresorna – hit reser svenskarna29.5.2024 09:25:23 CEST | Pressmeddelande

Sommarens semesterresor domineras av resmål runt Medelhavet, där Spanien är i spetsen med både Malaga, Palma och Alicante. Restrycket är fortsatt starkt, där sommarens bokningar har ökat med 10 procent jämfört med samma period förra året. Topplistan domineras helt av europeiska resmål, vilket talar för att trenden med närliggande resmål håller i sig. Detta visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

Ökat resande under lågsäsong – svenskarna blickar bortom sommarresorna13.5.2024 10:23:16 CEST | Pressmeddelande

Reslusten är hög bland svenskarna och 55 procent uppger att de kommer resa utomlands på semester i år, jämfört med de 48 procent som gjorde en utlandsresa förra året. I år är det dock 38 procent som tänker förlägga semesterresan under sommaren, jämfört med 43 procent förra året och 56 procent innan pandemin, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning. Detta tyder på ett ökat resande utanför högsäsong, och visar på en pågående trend att i större grad sprida ut resandet över året.

Riksbankens räntebesked – startskott för ökat resande8.5.2024 09:53:29 CEST | Pressmeddelande

Det ekonomiska läget har styrt resmönstret och haft inverkan på svenskarnas resebeteenden de senaste åren. I och med dagens besked om räntesänkning från Riksbanken öppnas dörren för ökat resande då mer än en tredjedel av svenskarna uppger att de höjda boräntorna påverkat deras semesterresande och 43 procent svarar att en förändrad ekonomi skulle få dem att göra fler utlandsresor under 2024, enligt resebyrån Tickets senaste SIFO-undersökning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye