Region Kronoberg

Växjö lasaretts stängda parkeringshus obrukbart – rivning rekommenderas

Dela

I mitten av mars stängdes parkeringshuset på Centrallasarettet Växjö när svagheter i konstruktionen upptäckts. Det var en säkerhetsåtgärd för att kunna göra en ordentlig undersökning av byggnaden.

Parkeringshusets stängda infart från Södra järnvägsgatan
Parkeringshusets stängda infart från Södra järnvägsgatan

En grundlig undersökning av parkeringshuset har nu genomförts. En arbetsgrupp har varit på plats och bland annat dokumenterat, tagit prover samt analyserat karbonatisering och kloridhalt för att kunna bedöma byggnadens status.

Undersökningen visar att byggnaden har allvarliga och omfattande skador och idag är obrukbar. Eftersom garaget är ungefär 40 år gammalt har det också uppnått den normala livslängden för en så utsatt byggnad. Rekommendationen från arbetsgruppen är att parkeringshuset rivs.

– Det är framför allt omfattande skador på parkeringshusets bärande konstruktion och de komplexa renoveringar som kommer att krävas som gör att en rivning är det alternativ som rekommenderas, menar Patrik Hjelm fastighetschef.

Just nu är parkeringssituationen på sjukhusområdet i Växjö hanterbar. Många cyklar eller går till området under vår och sommar.

– Vi ser nu över parkeringssituationen på Centrallasarettet Växjö och ska så skyndsamt som möjligt ta fram en lösning på kort sikt, berättar Martin Myrskog regiondirektör. För en mer permanent lösning finns det olika alternativ som vi ska utreda och presentera framöver.

Kontakter

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Extra ersättning till sjuksköterskor på akuten som tar extrapass14.6.2024 15:20:47 CEST | Pressmeddelande

I år är det ovanligt svårt att lösa bemanningen inom sjukhusvården i Kronoberg under semesterperioden. Särskilt besvärligt är det i akutsjukvården. Regionstyrelsens presidium har nu fattat beslut om en extra ersättning till sjuksköterskor på akutkliniken som arbetar extra pass: förutom ordinarie övertidsersättning får de 200 kronor per arbetad timme. – Detta är en åtgärd för att försöka lösa det svåra läget utan att våra medarbetare ska behöva flytta sin semester, säger Henrietta Modig Serrate (S), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye