Astara Sweden

Helt nya Jeep Wagoneer S – den första globala helelektriska suven från Jeep®

Dela
  • Helt nya Jeep® Wagoneer S, den första globala helelektriska modellen (BEV), som initialt lanseras i USA och Kanada, levererar 4xe-kapacitet, imponerande prestanda, elegant aerodynamisk design och toppmodern teknik.
  • Jeep Wagoneer S levererar nervkittlande prestanda med 600 hästkrafter, mer än 800 Nm vridmoment, blixtsnabb acceleration från 0 till 60 mph på 3,4 sekunder och en målräckvidd på mer än 300 miles (dessa data avser endast USA-specifikation- och cykel).
  • Exklusiva Selec-Terrain-körprogramsväljaren erbjuder fem distinkta körlägen: Auto, Sport, Eco, Snow, Sand, för alla väder- och vägförhållanden.
  • Jeep Wagoneer S Launch Edition, som debuterar först, har eleganta svarta detaljer, nydesignad och upplyst sju-spårig frontgrill, 20-tums hjul och dubbelt panoramasoltak (Launch Edition kommer endast att finnas i USA).
    Teknikfylld interiör med totalt 45-tums skärmutrymme –klassledande bland elfordon – med exklusiv interaktiv skärm för framsätespassageraren, uppvärmda och ventilerade fram- och baksäten samt högtalarsystem från McIntosh med 19 högtalare och 1160 W.
    Tillgänglig på USA-marknaden från och med andra halvan av 2024 och därefter tillgänglig på på andra marknader runt om i världen.
Helt nya Jeep Wagoneer S
Helt nya Jeep Wagoneer S

Jeep® äntrar ett nytt segment för elektrifierade SUV:ar med avtäckningen av sin första globala helelektriska fordon (BEV) – Jeep Wagoneer S Launch Edition (endast för USA). Helt nya Jeep Wagoneer S kommer att lanseras först i USA och Kanada under andra halvan av 2024 för att senare bli tillgänglig på övriga marknader runt om i världen.

Jeep Wagoneer S erbjuds exklusivt som ett BEV-fordon (battery-electric vehicle ) med en räckvidd på mer än 300 miles på en enda laddning, 600 hästkrafter, blixtsnabb acceleration från 0 till 60 mph på 3,4 sekunder och mer än 800 Nm omedelbar vridmoment. Med imponerande prestanda i kombination med Jeep-varumärkets exklusiva Selec-Terrain-körprogramsväljare, levererar nya Jeep Wagoneer S säkerhet och dragkraft för alla väder- och vägförhållanden (data avser endast USA-specifikation- och cykel).

"Lanseringen av nya helelektriska Jeep Wagoneer S markerar ett nytt kapitel i Jeep-varumärkets anrika historia," sa Antonio Filosa, VD för Jeep. Med nästan ett århundrade av innovation och design som grund, kommer denna första globala elbil att introducera en helt ny generation ägare till en upplevelse som är utpräglat Jeep och 100% elektrisk i alla avseenden. Med ny energi inom Jeep-modellutbudet, från elbilar till V8:or, har kunderna aldrig haft större frihet att välja sitt egna äventyr."

Ladda på ditt sätt: Smidiga laddningslösningar

För erbjuda kunderna enkla och bekväma laddningmöjligheter, är nya Jeep Wagoneer S utrustad med ett effektivt 400-volts, 100 kWh batteripaket som gör det möjligt att ladda fordonet från 20% till 80% på 23 minuter (med DC-snabbladdare).

Varje Jeep Wagoneer S Launch Edition inkluderar en 48-amp Level 2-hemmaladdare eller laddningskrediter av lika värde för offentliga laddare genom Free2move Charge, Stellantis’ 360-graders laddningssystem. Wagoneer S-kunder kan använda Free2move Charge-appen för att enkelt söka efter laddningsstationer, aktivera laddningssessionen och hålla koll på laddningshistoriken (endast för USA).

Elektrifierad arkitektur levererar enastående prestanda, 4xe-kapacitet och komfort

Grunden för de segmentledande egenskaperna hos Jeep Wagoneer S är den mycket flexibla och BEV-inriktade STLA Large-plattformen. Designers och ingenjörer hos Jeep anpassade STLA Large-plattformen för att justera längd, bredd, fjädring och drivlinekonfigurationer specifikt för Jeep Wagoneer S, vilket bidragit till omedelbar vridmoment och blixtsnabb acceleration.

Den helelektriska fyrhjulsdriften levererar balanserad kördynamik både på väg och i en mängd andra olika vägförhållanden. Den elektriska och Stellantis-designade drivmodulen (EDM) driver fram- och bakhjulen oberoende för generera omedelbar vridmoment, medan exklusiva Selec-Terrain-körprogramsväljaren har fem distinkta körlägen: Auto, Sport, Eco, Snow och Sand.

Drivmodulens "3-i-1" lösning i Jeep Wagoneer S kombinerar elmotor, växling och kraftelektronik i en enda, kompakt enhet som är både kraftfull och effektiv. Den främre EDM är utrustad med en frånkopplingfunktion för framhjulsdrift för att minska energiförbrukningen vid cruising och för att optimera räckvidden.

Användningen av ny teknik spelade en avgörande roll i den övergripande utvecklingen av Jeep Wagoneer S. För att förbättra körupplevelsen och minska ljud- och vibrationsnivåerna, förbättrade Jeep-ingenjörerna  karossens torsionsstyvhet med 35 % jämfört med tidigare mellanstora SUV:ar från Jeep. 

Premiumexteriör sätter en ny standard

Nya Jeep Wagoneer S är format av sitt premium-arv, innovation och förfining.Den exteriöra designen är en intelligent kombination av harmoniska proportioner, modern 4xe-kapacitet och aerodynamisk effektivitet som omformar varumärkets funktionella sida för dagens elektrifieringsera.

Frontpartiet markeras av en ny och omdesignad sju-spårig frontgrill som förvandlar dess funktion från att "andas till att se". Eftersom varken luftflöde och kylning behövs, belyser den numera stängda grillen när man närmar sig fordonet. Ny omgivningsbelysning inspireras av modern arkitektur och ger ett särskiljande utseende även på avstånd.

Den aerodynamiska exteriören framhävs genom den precisa lutningen och kurvaturen på motorhuven och vindrutan, båda vinklade för optimal prestanda och effektivitet vid höga hastigheter. En sluttande taklinje lutar neråt under en fribärande bakvinge, vilket förenar funktion och estetik med sin säregna Wagoneer-silhuett.

Specialutgåvan Jeep Wagoneer S Launch Edition är exklusivt utrustad med eleganta mörka accenter, blanksvarta 20-tums fälgar samt mörkgråa exteriöra detaljer.Krom används inte, eftersom designteamet strävar efter att införliva mer miljövänliga processer och material. För en sann frihetskänsla erbjuds även dubbla panoramasoltak (endast USA).

Helhetseffektiv designmetod

Aerodynamik en avgörande komponent i den övergripande designen hos ett helelektriskt fordon.Jeep-designerna och ingenjörerna satte upp aggressiva mål för att uppnå optimal aerodynamik för maximal effektivitet, räckvidd och prestanda samtidigt som man behöll ett elegant premiumutseende. Genom att använda toppmoderna verktyg och en rigorös test- och utvecklingsprocess, inklusive avancerade vindtunnlar, uppnådde teamet ett luftmotståndskoefficient (CD) på 0,29, vilket är den lägsta CD någonsin för ett Jeep-fordon och cirka 15 % bättre än den genomsnittliga suven.

Fordonets dolda dörrhandtag, bakvinge och integrerade fenor hjälper till att styra luftflödet runt fordonet och kontrollera separationspunkten baktill. Dessutom bidrar ett integrerat system av underredsskydd, tredimensionellt formade till att styra luftflödet smidigt runt däcken och till baksidan av fordonet för minimal dragkraft. Allt detta bidrar till att göra Wagoneer S till den mest aerodynamiska suven någonsin från Jeep.

Konsten av interiördesign: En sömlös integration mellan lyx och teknik

Som pionjärerna och skaparna av industrins första moderna lyx-SUV var den ikoniska Jeep Wagoneer från 1963 överlägsen konkurrenterna och banade ny mark som ledde till den utbredda adoptionen av nyttofordon. Sex decennier senare fortsätter Wagoneer S att tänja på gränserna och utveckla det ikoniska med ett nytt omfamnande av teknik, lyx och innovation.

Jeep Wagoneer S bygger vidare på varumärkets arv av interiörer i världsklass. Dess teknikfyllda interiör är lika imponerande som dess prestanda, med en klassledande användbar skärmyta på mer än 45 tum, segmentexklusiv interaktiv skärm för framsätespassageraren, förfinade detaljer och eleganta inredningsval.

Med designinslag från nuvarande generationen Jeep Grand Wagoneer, är den slanka, linjära instrumentbrädan digital. Fokuspunkten i framsätet är en tvärgående vingskulptur med en visuellt kontinuerlig skärm som sträcker sig över hela instrumentbrädan, med vinröda accentssömmar. Den imponerande och integrerade 12,3-tums mittdisplayen ramas in av förfinade materialval. Nytt är en även sportratten med avpland nedre del, dubbla ekrar och med vinröda sömmar. Ratten introducerar även ny antimikrobiell ytbeläggning i Cabo vinyl för att lättare hålla den ren. De elektroniska dörröppnarna, som för första gången erbjuds i en Jeep, aktiveras enkelt med ett lätt fingertryck. 

Launch Edition kommer som standard med en komplett uppsättning anpassningsbar LED-belysning med inställningar för dag/natt med upp till 64 valbara färger. 

Exklusivt McIntosh-ljudsystem

Tack vare ett exklusivt samarbete med McIntosh levereras ett kraftfullt ljudpaket genom ett specialanpassat 19-högtalarsystem. Genom en 1160-watts förstärkare och en 12-tums subwoofer levererar detta högpresterande system en uppslukande upplevelse för alla passagerare.

Design med ett tydligt syfte

Förarutrymmet i Jeep Wagoneer S pryds av flera nya detaljer och materialval, inklusive ny svart keramisk-belagd aluminium som förekommer på många av fordonets beröringspunkter. Framträdande på förarkontrollcentret finns ett exklusivt mönster med porslinsliknande känsla. Dörrarna är accentuerade med specialdekor, inklusive skulpterade metalliska accenter som matchar den främre instrumentbrädan.

Användningen av återvunnet material har medvetet integrerats i Jeep Wagoneer S. Säten, konsol, dörrar och instrumentpanelytor har ett syntetiskt material. Ytterligare detaljer inkluderar premium takklädsel i mikrofibermocka och golvmattor gjorda av återvunnet material.

Säkrare och smartare teknik ger en uppslukande körupplevelse

Som klassledare inom elfordon, har helt nya Jeep Wagoneer S mer än 45 tum av högupplöst skärmyta, inklusive en segmentexklusiv 10,25-tums skärm för framsätespassageraren som är kopplad direkt till Uconnect 5-systemet. Detta gör det möjligt för framsätespassageraren att ge föraren vägbeskrivningar genom en snabb beröring av skärmen.

Föraren i Jeep Wagoneer S kommer att uppleva en sömlös anslutning genom en helt ny 12,3-tums förardisplay designad för att vara intuitiv och visuellt imponerande. Tillsammans med det standardintegrerade navigationssystemet, hjälper nya dynamiska vägvisningar föraren och förbättrar fordonets standardautonoma körsystem. Den innehåller också ny förfinad uppsättning av menyer, inklusive specifika element för elfordon, som laddningsnivå, batterihälsa och tillgänglig effekt. När bilen är parkerad och ansluten till laddning, visar displayen aktuell laddningsstatus, vilket aktiveras när fjärrnyckeln aktiveras.

Den centrala 12,3-tums displayen rymmer det prisbelönta Uconnect 5-systemet, som erbjuder nya nivåer av klarhet. Skärmen är mer responsiv och ger bättre synlighet än tidigare generationer, särskilt relaterat till läsbarhet av kartor, kameror och widgets. Ett expansivt spektrum av färger och bakgrundsbelysning möjliggör också bättre projektion av systemappar.

Jeep Wagoneer S inkluderar också Jeep Connect-tjänster genom Jeep-appen, vilket hjälper ägare att förstå och få tillgång till detaljer som fordonets återstående laddning. Till exempel, med funktionen Dynamisk räckviddskartläggning, beräknar och visar mjukvarualgoritmer den räckvidd som kan färdas baserat på fordonets laddningsstatus när en destination anges i navigeringen.

Säkerhet, trygghet och premiumförmåner för ägare

Jeep Wagoneer S levererar en kombination av mer än 170 säkerhets- och trygghetsfunktioner som hjälper till att göra instrumenteringen lättare att se och bidrar till att undvika kollisioner med avancerad förarassistans-teknologi. Funktioner i Launch Edition inkluderar Aktiv Körassistans, Kollisionsassistans för korsningar, Trötthetsvarnare, Trafikskyltigenkänning och Surround View-kamera.

Med en flexibel arkitektur och en öppen mjukvarudefinierad plattform kan Jeep Wagoneer S ta emot innovativa funktioner och tjänster, inklusive ytterligare automatiserad körning, prestanda och andra teknologier via over-the-air (OTA) uppdateringar. Med OTA-uppdateringar kommer fordonet att fortsätta utvecklas.

Jeep Wagoneer S-kunder är automatiskt inskrivna i Jeep Wave, ett lojalitetsprogram fyllt med förmåner och fördelar, inklusive dedikerad 24/7 support.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jeep Wagoneer_S (4)
Jeep Wagoneer_S (4)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (9)
Jeep Wagoneer_S (9)
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (11)
Jeep Wagoneer_S (11)
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (7)
Jeep Wagoneer_S (7)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (10)
Jeep Wagoneer_S (10)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (14)
Jeep Wagoneer_S (14)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (16)
Jeep Wagoneer_S (16)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (18)
Jeep Wagoneer_S (18)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (17)
Jeep Wagoneer_S (17)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (12)
Jeep Wagoneer_S (12)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (11)
Jeep Wagoneer_S (11)
Ladda ned bild
JeepWagoneerS (15)
JeepWagoneerS (15)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (13)
Jeep Wagoneer_S (13)
Ladda ned bild
Jeep Wagoneer_S (15)
Jeep Wagoneer_S (15)
Ladda ned bild
JeepWagoneerS (19)
JeepWagoneerS (19)
Ladda ned bild
JeepWagoneerS (18)
JeepWagoneerS (18)
Ladda ned bild
JeepWagoneerS (20)
JeepWagoneerS (20)
Ladda ned bild
JeepWagoneerS (21)
JeepWagoneerS (21)
Ladda ned bild
JeepWagoneerS (22)
JeepWagoneerS (22)
Ladda ned bild

Länkar

Om Astara: The Open Mobility Company 

Vi är ett av världens ledande mobilitetsföretag (Företaget för öppen mobilitet) med ett förhållningssätt från människa till människa och ett engagemang för hållbarhet. Med en omsättning på över 5 miljarder euro 2022, erbjuder astara lösningar för personlig mobilitet, med alternativ för varje användares olika behov beroende på mognadsgraden på varje marknad, inklusive ägande, abonnemang och bildelning. Ett ekosystem för mobilitet, med stöd av data intelligens och Astara-plattformen. Allt detta är tack vare astaras mångsidiga team, med mer än 50 nationaliteter, i 19 länder och 3 kontinenter: Europa, LATAM och Sydostasien. För mer information om astara, besök: www.astara.com

Om Astara Northern Europe: 

Astara Northern Europe är en del av den globala Astara-gruppen. Vi är verksamma i Norden och Baltikum i tre olika länder: Finland, Sverige och Estland. I Finland representerar Astara varumärkena Kia och Mitsubishi. I Sverige arbetar Astara som importör av märkena Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional och Jeep. I Estland är det Astara som ansvarar för Mitsubishis eftermarknadsförsäljning.

Följ Astara Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Astara Sweden

FIAT firar 125 år och välkomnar nya modeller11.7.2024 17:30:00 CEST | Pressmeddelande

FIAT firade sitt 125-års jubileum "Smiling to the future” på “La Pista 500” i Turin. Grundat den 11 juli år 1899, är FIAT ett av de äldsta verksamma bilmärkena i världen och är nu redo för en ännu ljusare framtid. Världspremiärer för Fiat 500e Giorgio Armani - det yttersta uttrycket för italiensk excellens - och Fiat Grande Panda, den nya globala modellen som markerar FIAT:s återkomst till den globala marknaden. Premiär för nya Casa FIAT-utställningen på Pinacoteca Agnelli som skildrar varumärkets historia och dess koppling till Lingotto-byggnaden. Eventet finns tillgängligt på begäran via följande länk.

Save The Date  - FIATs 125-årsjubileum – Presskonferens med livestreaming10.7.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 11 juli 2024 kl 16.45 kommer Olivier Francois, FIAT VD , att hålla i “Smiling to the Future”, ett medieevent som organiserats för att fira FIATs 125-årsjubileum vid den historiska Lingotto-byggnaden i Turin. John Elkann, Stellantis ordförande, och Carlos Tavares, Stellantis VD, kommer att hålla huvudanföranden som en del av eventet. Följ livestreamingen och upptäck FIATs framtid samt invigningen av nya "Casa FIAT" (museum) vid Pinacoteca Agnelli. Klicka på denna LÄNK för att följa livestreamingen den 11 juli kl. 16.45.

Grattis Fiat 500 på 67 års dagen!4.7.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 4 juli 1957 visades Fiat 500 för första gången, idag firar ikonen sin 67:e födelsedag. Med sin typiska design har Fiat 500 varit erkänd globalt i mer än 67 år. En bil med en så ikonisk design som alltid symboliserat livsglädje kan bara vara italiensk och endast en FIAT. I videon “Buon Compleanno 500!” hyllar FIAT sin ikoniska modell som även utan logotyp och namn skulle kännas igen tack vare sin ikoniska design och den livsglädje som den representerar.

Nya Junior VELOCE debuterar som 100% elektrisk och med 280 hk.19.6.2024 14:59:10 CEST | Pressmeddelande

Några dagar före den internationella presskörningen avslutas utvecklingen av Junior VELOCE – en version utrustad med specifika "tillverkade av och för" Alfa Romeo-lösningar. Den dynamiska utvecklingsfasen har letts av samma italienska team av Alfa Romeo-ingenjörer som skapat unika projekt som 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA och den pågående utvecklingen av 33 Stradale. Alfa Romeo Junior VELOCE debuterar med en 100% elektrisk drivlina som levererar 280 hk / 207 kW effekt och 345 Nm vridmoment.

Grande Panda: den nya globala spelaren från FIAT14.6.2024 14:23:36 CEST | Pressmeddelande

FIAT avslöjar de första bilderna av nya Grande Panda, den förstfödda i den nya modellfamiljen inspirerad av 1980-talets Panda, en kompakt familjebil som svarar på kundernas behov världen över. Nya Fiat Grande Panda är den första modellen i den nya globala line-up baserad på en multi-energiplattform Grande Panda kommer först att lanseras i Europa, Mellanöstern och Afrika, och kommer att finnas tillgänglig både som 100% elektrisk och hybrid. Med en totallängd under 4 meter, distinkta linjer och rymligt utrymme är nya Grande Panda perfekt både för att möta familjens komfortbehov och dagens urbana mobilitet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye