Astara Sweden

Grande Panda: den nya globala spelaren från FIAT

Dela
  • FIAT avslöjar de första bilderna av nya Grande Panda, den förstfödda i den nya modellfamiljen inspirerad av 1980-talets Panda, en kompakt familjebil som svarar på kundernas behov världen över.
  • Nya Fiat Grande Panda är den första modellen i den nya globala line-up baserad på en multi-energiplattform
  • Grande Panda kommer först att lanseras i Europa, Mellanöstern och Afrika, och kommer att finnas tillgänglig både som 100% elektrisk och hybrid.
  • Med en totallängd under 4 meter, distinkta linjer och rymligt utrymme är nya Grande Panda perfekt både för att möta familjens komfortbehov och dagens urbana mobilitet.
Nya Fiat Grande Panda
Nya Fiat Grande Panda

Med mer än ett sekel av historia är FIAT en av de äldsta verksamma biltillverkarna och ett globalt varumärke som i år firar sitt 125-årsjubileum. Dess historia är fylld av prestationer, rekord, ledarskap och global räckvidd. FIAT är varumärket som alltid håller sina kunder i åtanke. Under året för sitt viktiga jubileum introducerar FIAT nya Grande Panda, en ny global modell idealisk för familjer och den samtida urbana miljön.

Olivier Francois, FIATs VD och Stellantis globala CMO, sa: "Det bästa sättet att fira FIATs 125 år är att börja skriva de första sidorna i vår framtid, med start med nya Grande Panda. Designad i Turin, Italien av vårt Centro Stile, förkroppsligar FIATs nya skapelse sin föregångares värderingar. Denna kompakta bil är baserad på en global plattform, vilket ger varumärket möjlighet att utöka sin globala räckvidd. Med Grande Panda börjar FIAT nu sin övergång till globala och gemensamma plattformar som täcker alla regioner i världen, och överför de resulterande fördelarna till sina kunder världen över. Faktum är att Grande Panda är perfekt anpassad för familjer och urban mobilitet i alla länder... en riktig FIAT!"

Grande Panda är den första nya modellen i familjen och kommer att följas av lanseringen av en my modell varje år fram till 2027. Den nya uppsättningen modeller har designats för att erövra världens gator och komplettera varumärkets line-up. FIATs innovativa projekt är att tillverka bilmodeller på samma globala och multi-energiplattform Smart Car platform, vilket gör det möjligt för varumärket att skapa flera olika bilmodeller och svara på kundernas behov världen över.

Fiat Grande Panda: designad i Italien för världen

Designad i Italien vid Centro Stile i Turin, utmärker sig Fiat Grande Panda från andra modeller inom B-segmentet genom sitt kompakta mått på bara 3,99 meter lång — under segmentets genomsnitt på 4,06 m — och distinkta linjer och med välorganiserat utrymme tack vare sin kompakta volym. Nya Grande Panda  har plats för fem personer och är perfekt för familjelivet. Med målet att förmedla styrka och originalitet, framstår Grande Panda som robust och strukturerad. Den kilformade och dynamiska designen genereras av dess uttalade profilinjer. Grande Panda har utformats för att projicera varumärket in i framtiden med en innovativ och smart användning av utrymmet, en cool personlighet och överraskande funktioner.

Nya Fiat Grande Panda har ett speciellt exteriört utseende med en subtil kombination av strukturerade linjer och mjuka och djärva ytor som betonar de robusta hjulhusen. Dessutom är den italienska känslan uppenbar genom dess ikoniska och ironiska design som är synonym med skönhet. Den kompakta familjebilen kommer med ljusa karossfärger, varav en kommer att vara gul.

Fronten har en kompakt volym med en distinkt ny personlighet. Precisa linjer omsluter en progressiv mesh-arrangemang som skapar ett starkt, elegant utseende, och genererar en punktuering av pixlar från mitten av den glansiga svarta övre grillen till strålkastarna. Närvaron av hasplåt i den nedre centrala delen av stötfångaren bidrar till att betona en UV-attityd, medan strålkastarna, reflekterar fönstren på fasaderna av Lingotto-fabriken. Dessutom, tillsammans med den unika ljussignaturen, blir DRL-ljusen till indikatorer och lyser upp några av kuberna som visas som horisontella pixlar arrangerade i ett schackmönster.

På sidorna påminner Fiat Grande Pandas silhuett om styrkan hos Panda från 80-talet, med sin obestridliga, självsäkra utstrålning förmedlad av det dynamiska passagerarutrymmet och glasytan.

Den kilformade attityden hos karossen och kupén är väl definierad och förstärks ännu mer av de sluttande takräckena, som rör sig från toppen mot bakänden.Som en hyllning till den klassiska Panda 4x4 är Panda-bokstäverna överraskande: tryckta med tredimensionellt basrelief på dörrarna, reflekterar de den omgivande miljön och animerar den nedre delen av sidan.Dessutom återges den omisskännliga lutningen av den vinkelräta förhållandet med den vertikala volymen på baksidan av den robusta "C"-pelaren. För att skapa en linseffekt är en svart kvadratisk emblem ansluten till grafik av glasytan, vilket skapar en slående effekt där de fyra FIAT-bokstäverna förvandlas till fyra staplar som går runt hela bilen.

Baksidan har en djärv karaktär tack vare sina framträdande hjulhus, lutningen av fönstren, den övergripande layouten av bakrutan, strålkastarna som ger Fiat Grande Panda ett skyddande och stabilt utseende och robust markstabilitet. Volymen ökas tack vare integrationen av en glansig svart ram med de tredimensionella bokstäverna Panda — en designhyllning till den ursprungliga Pandan. Slutligen, för att behålla temat av 80-talets geometriska former kombinerat med en futuristisk stil, förstärks de 17-tums diamantskurna lättmetallfälgarna av en fängslande, stiliserad X-design.

Med ett speciellt och nytt designspråk formar Fiat Grande Panda framtiden nu. Det är en del av varumärkets strävan att erbjuda kunder över hela världen en unik bil som uttrycker alla sina värderingar genom sin distinkta design.

Kontakter

Bilder

Nya Fiat Grande Panda
Nya Fiat Grande Panda
Ladda ned bild
Nya Fiat Grande Panda
Nya Fiat Grande Panda
Ladda ned bild
Nya Fiat Grande Panda
Nya Fiat Grande Panda
Ladda ned bild

Om Astara: The Open Mobility Company 

Vi är ett av världens ledande mobilitetsföretag (Företaget för öppen mobilitet) med ett förhållningssätt från människa till människa och ett engagemang för hållbarhet. Med en omsättning på över 5 miljarder euro 2022, erbjuder astara lösningar för personlig mobilitet, med alternativ för varje användares olika behov beroende på mognadsgraden på varje marknad, inklusive ägande, abonnemang och bildelning. Ett ekosystem för mobilitet, med stöd av data intelligens och Astara-plattformen. Allt detta är tack vare astaras mångsidiga team, med mer än 50 nationaliteter, i 19 länder och 3 kontinenter: Europa, LATAM och Sydostasien. För mer information om astara, besök: www.astara.com

Om Astara Northern Europe: 

Astara Northern Europe är en del av den globala Astara-gruppen. Vi är verksamma i Norden och Baltikum i tre olika länder: Finland, Sverige och Estland. I Finland representerar Astara varumärkena Kia och Mitsubishi. I Sverige arbetar Astara som importör av märkena Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional och Jeep. I Estland är det Astara som ansvarar för Mitsubishis eftermarknadsförsäljning.

Följ Astara Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Astara Sweden

FIAT firar 125 år och välkomnar nya modeller11.7.2024 17:30:00 CEST | Pressmeddelande

FIAT firade sitt 125-års jubileum "Smiling to the future” på “La Pista 500” i Turin. Grundat den 11 juli år 1899, är FIAT ett av de äldsta verksamma bilmärkena i världen och är nu redo för en ännu ljusare framtid. Världspremiärer för Fiat 500e Giorgio Armani - det yttersta uttrycket för italiensk excellens - och Fiat Grande Panda, den nya globala modellen som markerar FIAT:s återkomst till den globala marknaden. Premiär för nya Casa FIAT-utställningen på Pinacoteca Agnelli som skildrar varumärkets historia och dess koppling till Lingotto-byggnaden. Eventet finns tillgängligt på begäran via följande länk.

Save The Date  - FIATs 125-årsjubileum – Presskonferens med livestreaming10.7.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 11 juli 2024 kl 16.45 kommer Olivier Francois, FIAT VD , att hålla i “Smiling to the Future”, ett medieevent som organiserats för att fira FIATs 125-årsjubileum vid den historiska Lingotto-byggnaden i Turin. John Elkann, Stellantis ordförande, och Carlos Tavares, Stellantis VD, kommer att hålla huvudanföranden som en del av eventet. Följ livestreamingen och upptäck FIATs framtid samt invigningen av nya "Casa FIAT" (museum) vid Pinacoteca Agnelli. Klicka på denna LÄNK för att följa livestreamingen den 11 juli kl. 16.45.

Grattis Fiat 500 på 67 års dagen!4.7.2024 13:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 4 juli 1957 visades Fiat 500 för första gången, idag firar ikonen sin 67:e födelsedag. Med sin typiska design har Fiat 500 varit erkänd globalt i mer än 67 år. En bil med en så ikonisk design som alltid symboliserat livsglädje kan bara vara italiensk och endast en FIAT. I videon “Buon Compleanno 500!” hyllar FIAT sin ikoniska modell som även utan logotyp och namn skulle kännas igen tack vare sin ikoniska design och den livsglädje som den representerar.

Nya Junior VELOCE debuterar som 100% elektrisk och med 280 hk.19.6.2024 14:59:10 CEST | Pressmeddelande

Några dagar före den internationella presskörningen avslutas utvecklingen av Junior VELOCE – en version utrustad med specifika "tillverkade av och för" Alfa Romeo-lösningar. Den dynamiska utvecklingsfasen har letts av samma italienska team av Alfa Romeo-ingenjörer som skapat unika projekt som 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA och den pågående utvecklingen av 33 Stradale. Alfa Romeo Junior VELOCE debuterar med en 100% elektrisk drivlina som levererar 280 hk / 207 kW effekt och 345 Nm vridmoment.

Helt nya Jeep Wagoneer S – den första globala helelektriska suven från Jeep®31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Helt nya Jeep® Wagoneer S, den första globala helelektriska modellen (BEV), som initialt lanseras i USA och Kanada, levererar 4xe-kapacitet, imponerande prestanda, elegant aerodynamisk design och toppmodern teknik. Jeep Wagoneer S levererar nervkittlande prestanda med 600 hästkrafter, mer än 800 Nm vridmoment, blixtsnabb acceleration från 0 till 60 mph på 3,4 sekunder och en målräckvidd på mer än 300 miles (dessa data avser endast USA-specifikation- och cykel). Exklusiva Selec-Terrain-körprogramsväljaren erbjuder fem distinkta körlägen: Auto, Sport, Eco, Snow, Sand, för alla väder- och vägförhållanden. Jeep Wagoneer S Launch Edition, som debuterar först, har eleganta svarta detaljer, nydesignad och upplyst sju-spårig frontgrill, 20-tums hjul och dubbelt panoramasoltak (Launch Edition kommer endast att finnas i USA). Teknikfylld interiör med totalt 45-tums skärmutrymme –klassledande bland elfordon – med exklusiv interaktiv skärm för framsätespassageraren, uppvärmda och ventilerade fram-

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye