Solna stad

Gretas Gamlingar vinner årets miljöpris i Solna

Dela

Miljöpriset 2024 tilldelas Gretas Gamlingar i Bergshamra för deras arbete med att skapa engagemang kring klimatfrågan.

Organisationen Gretas Gamlingar i Bergshamra vann årets miljöpris. Här tillsammans med Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande (vänster på bild) och Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande (höger på bild).
Organisationen Gretas Gamlingar i Bergshamra vann årets miljöpris. Här tillsammans med Sara Kukka-Salam, kommunstyrelsens ordförande (vänster på bild) och Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande (höger på bild).

Gretas Gamlingar är ett nätverk som jobbar för att få fler att engagera sig för klimatomställningen och skapa beteendeförändringar i hållbar riktning. De är även initiativtagare till nätverket Klimatsmart Bergshamra. I flera år har de bedrivit opinionsbildning i Solna för att uppmärksamma klimatfrågan. Bland annat genom att ordna utbildningar om klimat och hållbar konsumtion.

– Gretas Gamlingar har på ett imponerande sätt lyckats samla föreningar, företag och verksamheter i stadsdelen kring klimatfrågan. De har gjort en imponerande insats och är välförtjänta vinnare av Solnas miljöpris, säger Victoria Johansson, miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande i Solna stad.

Om Solna stads miljöpris

Miljöpriset i Solna har delats ut sedan 2006. Priset delas ut för betydelsefulla insatser inom miljöområdet till enskild person eller företag, organisation, förening eller grupp som är lokaliserad eller verksam i Solna. Med insatser inom miljöområdet menas exempelvis arbete med hållbar utveckling, klimat och energi, transporter, naturvård, opinionsbildning eller arbete med beteendeförändring i hållbar inriktning.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye