Svenska kyrkan Norrköping

Norrköping värdstad för kyrkogårdskonferens

Dela

Ca 700 deltagare har anlänt till Norrköping för att delta i den årliga kyrkogårdskonferensen som arrangeras av branschorganisationen SKKF.

Biträdande kyrkogårdschef Klara Jarstad Blomqvist, Kyrkogårdschef Annelie Karlsson, Kyrkoherde Katarina Wändahl, f d kyrkogårdschef Kalle Hansson
Biträdande kyrkogårdschef Klara Jarstad Blomqvist, Kyrkogårdschef Annelie Karlsson, Kyrkoherde Katarina Wändahl, f d kyrkogårdschef Kalle Hansson

I år hålls konferensen i Louis De Geer. Deltagarna gör bland annat studiebesök på de tre vackra kyrkogårdarna på norr och får se det nyrenoverade krematoriet. Konferensen öppnades av kommunstyrelsens ordförande Sofia Jarl. 

I Norrköping finns många kulturhistoriskt intressanta gravar och miljöer på de tre sammanhängande begravningsplatserna Norra begravningsplatsen, Krematorielunden och Matteus begravningsplats. Bland annat var Getåolyckans minnesmonument och de nya askgravlundarna platser att besöka. 

Konferensens teman var bland annat hur begravningssederna har sett ut förr och hur de kommer att se ut i framtiden i ett samhälle under utveckling och förändring. 

Kontakt:

Annelie Karlsson, chef Kyrkogårdsförvaltningen Norrköping
011-241501 / annelie.karlsson3@svenskakyrkan.se

Bilder

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Unga musikstipendiater utsedda18.12.2023 09:58:29 CET | Pressmeddelande

S:t Olofs församling har utsett årets stipendiater. Det stora GT Bäckmansstipendiet på 150000kr har gått till 27-åriga Ebba Lejonclou, som en puff framåt i karriären som operasångerska. Det lite mindre Ribbingsstipendiet på 60000kr gick till 19-åriga David Hjärtström, som har kyrkorgel som främsta instrument. Stipendiaterna både tar emot sina stipendier och visar upp sina förmågor i den traditionsenliga stipendiatkonserten i S:t Olai kyrka på trettondagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye