Norrköpings kommun

Fortsatt successiv förbättring av företagsklimatet i Norrköping

Dela

I dag, tisdag den 21 maj, släppte Svenskt näringsliv sitt resultat för deras årliga undersökning Lokalt företagsklimat. Årets undersökning visar på en svag förbättring av företagsklimatet i landets kommuner, så också Norrköping.

Från vänster: Anki Nilsson, näringslivschef, Maria Karlsson, tillväxt- och utvecklingsdirektör, Johan Gustafsson, regionchef Svenskt Näringsliv, Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande och Anna Selander, kommundirektör. Foto: Norrköpings kommun
Från vänster: Anki Nilsson, näringslivschef, Maria Karlsson, tillväxt- och utvecklingsdirektör, Johan Gustafsson, regionchef Svenskt Näringsliv, Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande och Anna Selander, kommundirektör. Foto: Norrköpings kommun

- Det är bra att förra årets trendbrott håller i sig även om det är små förflyttningar i rätt riktning. Det återstår mycket arbete innan vi har det näringslivsklimat vi vill ha i Norrköping. Rankingen är ett sätt för oss att identifiera områden där vi ska fokusera. Det här är ett arbete som tar tid, och vi behöver vara tålmodiga och långsiktiga, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Undersökningen visar att Östergötlands kommuner får ett lägre sammanfattande omdöme av företagen i år jämfört med tidigare år. Det genomsnittliga betyget för länets kommuner minskar från 3,4 till 3,3 på en skala 1-6. Enkätens resultat grundar sig på svar från 1 311 företag i Östergötland. För Norrköpings del  visar dock undersökningen på en svag förbättring från en sammanfattande bedömning 2023 på 2,9 till årets siffror 3,0. Sverigesnittet ligger på 3,5. När företagen i Östergötland får välja vad kommunen ska prioritera för att förbättra det lokala företagsklimatet svarar fyra av tio företag bättre dialog mellan kommunen och företagen. Därefter kommer minskad brottslighet,  ökad trygghet och bättre förståelse för företagande hos kommunens beslutsfattare.

- Nu måste vi fortsätta det viktiga relationsbyggandet med företagen i kommunen på ett sätt som bidrar till att den positiva trenden håller i sig även kommande år. Norrköping med närområde har alla förutsättningar till stark tillväxt, och som företag ska man känna sig trygg med att etablera sig och driva sin verksamhet här. Vi ska bli ännu bättre på dialog med företagen, och inte minst på att ta till vara det som framkommer i alla de möten vi har med företagen, säger Anna Selander, kommundirektör.

På Svenskt näringslivs hemsida kan du läsa  mer om årets undersökning

Den 25 september presenteras den årliga rankingen Lokalt företagsklimat.

Kontakt:
Sophia Jarl (M)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon:0725-83 69 66

Anna Selander
Titel: kommundirektör
Telefon: 0724-65 20 54

_____________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Reviderad handlingsplan för heltid som norm11.6.2024 08:58:13 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun har efter tidigare tagna beslut uppnått målet att ha heltid som norm för alla anställda, och har en högre andel heltidsanställda och heltidsarbetande än övriga kommuner i landet. För att ge verksamheterna större flexibilitet vid nyrekrytering, verksamhetsplanering och budgetplanering föreslår kommunstyrelsens personalutskott nu ett nästa steg. Heltid ska också fortsatt vara utgångspunkten vid rekrytering, men handlingsplanen för heltid som norm revideras och ersätts med kollektivavtalets nu gällande skrivningar om höjd sysselsättningsgrad. Genom detta förväntas både verksamhetsplan och budget för 2025 kunna balanseras. Förslaget tas upp för beslut under kommunstyrelsen möte den 18 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye