Livsmedelshandlarna

Undantag för förbudet mot kortköp av spel i butik

Dela

I morgon går remisstiden ut för att svara på  remiss om Ett nytt förbud mot spel på kredit, Fi2024/00442 . I sitt remissvar uppmanar Livsmedelshandlarna lagstiftarna att säkerställa svenska kunders fortsatta möjlighet att kunna köpa spel i butik och betala med kort. 

Spel är en produkt som kan skänka guldkant på varadagen, men samtidigt är vissa speltyper riskabla för vissa människor. Spelberoende är farligt och kan ruinera både relationer och ekonomi. Det är därför viktigt att det finns ett regeleverk kring spel. I den nya utredingen Ett nytt förbud mot spel på kredit, Fi2024/00442  , går dock utredarna allt för lång när de även vill förbjuda försäljning av produkter som Triss och Harry Boy som betalas med alla former av betalkort. Vilket står för över nittio procent av alla betalningar i dagligvaruhandeln idag. Livsmedelshandlarna skriver i sitt remissvar att vi önskar ett undantag för spel köpta i fysisk butik som betalas med kort. Se nedan vårt fullständiga remissvar.

Kontakter

Dokument

Vi är handlarna. Från Ystad till Kiruna finns vi. Driver livsmedelsbutiker i varenda kommun i landet, allt från lanthandel till stormarknader. Våra butiker heter ICA, Hemköp, Tempo, Handlar´n, Nära Dej och Matöppet. Eller något helt eget. Idag är vi i Livsmedelshandlarna ungefär 800 medlemmar som driver knappt 1000 butiker. I fokus för våra butiker står kunden och tack vare att vi äger butiken kan vi hela tiden anpassa oss efter vad just våra egna kunder önskar. Lokalt beslutsfattande och entreprenörskap är viktiga ledord för oss, och något vi i alla sammanhang vill värna och utveckla. Bland annat genom vårt engagemang i Livsmedelshandlarna.

Följ Livsmedelshandlarna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Livsmedelshandlarna

Hur hindras unga från att bli kriminella i Sverige och i Tyskland?14.6.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den 27/6 klockan tio släpper Efter släppet blir det samtal om vad vi kan lära oss. Du som inte har möjlighet att vara med på plats kan ta del av seminariet i efterhand via vår Youtubekanal. Medverkande: Pär Bygdeson, vd, Livsmedelshandlarna Richard Jomshof, ordförande Justitieutskottet, Riksdagsledamot SD Mårten Tenne, ordförande, Livsmedelshandlarna Greta Berg, expert brottsförebyggande, SKR Jonas Berg, Ica-handlare, Södertälje Ulrika Liljeqvist, ledamot Justitieutskottet, Riksdagsledamot Centerpartiet Mikael Damsgaard, ledamot Justitieutskottet, Riksdagsledamot Moderaterna Per-Erik Eriksson, Moderator, Agaton Communications Länk till seminariet: https://www.almedalsveckan.info/program/70031

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye