Norrköpings kommun

Information med anledning av tisdagens tragiska trafikolycka i Kimstad

Dela

Tisdagens tragiska trafikolycka i Kimstad då tre ungdomar förolyckades och två ungdomar skadades har präglat arbetet på flera av kommunens skolor under onsdagen.

- Det är oerhört tragiskt det som inträffat och behovet av att mötas och vara tillsammans är mycket stort. Mina tankar går idag till drabbade familjer och andra anhöriga. Vårt fokus på skolorna idag och framöver är att de elever som är i behov av stöd och samtal fångas upp och får den stöttning de behöver, säger Jonas Eriksson, utbildningsdirektör.

Under tisdagskvällen öppnade Norrköpings kommun upp en samlingspunkt i Skogängsgårdens kyrka i Skärblacka. Kyrkan kommer att hållas öppen även under onsdagen och torsdagen mellan klockan
14:00-23:00 för de som vill ha stöd och någon att prata med. På de skolor som har en koppling till de förolyckade ungdomarna finns personal på plats för krisstöd.

Som en gest för att hedra de unga liv som gått förlorade och för att visa kommunens djupa deltagande med deras familjer, vänner och skolkamrater kommer alla kommunala gymnasieskolor i Norrköping att flagga på halv stång under onsdagseftermiddagen.

Kontakt:
Jonas Eriksson
Titel: utbildningsdirektör
Telefon: 0730-20 23 05
___________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Reviderad handlingsplan för heltid som norm11.6.2024 08:58:13 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun har efter tidigare tagna beslut uppnått målet att ha heltid som norm för alla anställda, och har en högre andel heltidsanställda och heltidsarbetande än övriga kommuner i landet. För att ge verksamheterna större flexibilitet vid nyrekrytering, verksamhetsplanering och budgetplanering föreslår kommunstyrelsens personalutskott nu ett nästa steg. Heltid ska också fortsatt vara utgångspunkten vid rekrytering, men handlingsplanen för heltid som norm revideras och ersätts med kollektivavtalets nu gällande skrivningar om höjd sysselsättningsgrad. Genom detta förväntas både verksamhetsplan och budget för 2025 kunna balanseras. Förslaget tas upp för beslut under kommunstyrelsen möte den 18 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye