Yamaha Motor Scandinavia AB

Yamaha bLU cRU kommer till Norge

Dela

Yamaha Motors ungdomsprogram – bLU cRU – växlar upp och anordnar för första gången ett läger i Norge. Detta är en viktig milstolpe i satsningen för att engagera fler barn och ungdomar i motocross i regionen.

Ungdomarna står redo för start
Ungdomarna står redo för start Pressbild: Yamaha Motor Scandinavia

Efter flera framgångsrika år i Sverige utökar Yamaha med ett nytt läger i Norge, som äger rum i Lunner den 28–29 maj. Intresset för bLU cRU har ökat stort över hela Skandinavien, och antalet ungdomar som anslutit sig har ökat med hela 57 procent sedan förra året. Lägret i Norge är ett viktigt steg i Yamahas satsning på att göra motocross mer tillgängligt för fler unga entusiaster i Skandinavien.

- Vi är glada över att kunna bjuda in till vårt första bLU cRU-läger i Norge. Det har varit en stor efterfrågan bland norska barn och ungdomar, och detta är en fantastisk möjlighet att inkludera fler i vårt community. Vi strävar inte enbart efter att utveckla deras förarkunskaper utan även deras personliga och sociala färdigheter, säger Morten Brondbjerg, talesperson för Yamaha Motor Scandinavia.

På lägret i Lunner kommer många erfarna ungdomar från bLU cRU att delta, bland annat de norska bröderna Hallgrim och Heine Stokke som är två unga motocrossförare som har varit en del av bLU cRU sedan starten. Att de är på plats kommer att vara värdefullt för nya deltagare, där de får en möjlighet att dra nytta av deras erfarenheter och kunskaper från tidigare år.

- Att expandera till Norge är ett naturligt steg för oss, och vi är övertygade om att detta kommer att bidra till en starkare motocrosskultur bland barn och ungdomar över länderna i regionen. Genom att engagera fler unga förare hoppas vi på att inspirera till en livslång kärlek till sporten, säger Morten.

Lägret i Norge kommer att följa samma format som de tidigare lägren i Saxtorp, med fokus på både praktiska och teoretiska kunskaper. Deltagarna kommer att få möjlighet att träna under ledning av erfarna instruktörer, däribland Kjetil Gundersen, tvåfaldig vinnare av Gotland Grand National. De kommer även att ha möjligheten att tävla i en stödjande och uppmuntrande miljö

Datum: 28–29 maj 2024

Plats: Lunner, Akershus Fylke

För mer information om bLU cRU och det kommande lägret i Lunner, besök https://www.yamaha-motor.eu/se/sv/experience/blucru/.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ungdomarna står redo för start
Ungdomarna står redo för start
Ladda ned bild

Yamaha Motor Company

Yamaha Motor Company grundades av det japanska företaget Yamaha Corporation 1955 och är känt för att tillverka motorcyklar, fyrhjulingar, båtmotorer och vattenskotrar. Deras produkter finns tillgängliga hos 105 olika återförsäljare i Sverige. Besök deras webbplats för mer information: www.yamaha-motor.eu. 

Följ Yamaha Motor Scandinavia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yamaha Motor Scandinavia AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye