Yamaha Motor Scandinavia AB

Yamaha bLU cRU kommer till Norge

Dela

Yamaha Motors ungdomsprogram – bLU cRU – växlar upp och anordnar för första gången ett läger i Norge. Detta är en viktig milstolpe i satsningen för att engagera fler barn och ungdomar i motocross i regionen.

Ungdomarna står redo för start
Ungdomarna står redo för start Pressbild: Yamaha Motor Scandinavia

Efter flera framgångsrika år i Sverige utökar Yamaha med ett nytt läger i Norge, som äger rum i Lunner den 28–29 maj. Intresset för bLU cRU har ökat stort över hela Skandinavien, och antalet ungdomar som anslutit sig har ökat med hela 57 procent sedan förra året. Lägret i Norge är ett viktigt steg i Yamahas satsning på att göra motocross mer tillgängligt för fler unga entusiaster i Skandinavien.

- Vi är glada över att kunna bjuda in till vårt första bLU cRU-läger i Norge. Det har varit en stor efterfrågan bland norska barn och ungdomar, och detta är en fantastisk möjlighet att inkludera fler i vårt community. Vi strävar inte enbart efter att utveckla deras förarkunskaper utan även deras personliga och sociala färdigheter, säger Morten Brondbjerg, talesperson för Yamaha Motor Scandinavia.

På lägret i Lunner kommer många erfarna ungdomar från bLU cRU att delta, bland annat de norska bröderna Hallgrim och Heine Stokke som är två unga motocrossförare som har varit en del av bLU cRU sedan starten. Att de är på plats kommer att vara värdefullt för nya deltagare, där de får en möjlighet att dra nytta av deras erfarenheter och kunskaper från tidigare år.

- Att expandera till Norge är ett naturligt steg för oss, och vi är övertygade om att detta kommer att bidra till en starkare motocrosskultur bland barn och ungdomar över länderna i regionen. Genom att engagera fler unga förare hoppas vi på att inspirera till en livslång kärlek till sporten, säger Morten.

Lägret i Norge kommer att följa samma format som de tidigare lägren i Saxtorp, med fokus på både praktiska och teoretiska kunskaper. Deltagarna kommer att få möjlighet att träna under ledning av erfarna instruktörer, däribland Kjetil Gundersen, tvåfaldig vinnare av Gotland Grand National. De kommer även att ha möjligheten att tävla i en stödjande och uppmuntrande miljö

Datum: 28–29 maj 2024

Plats: Lunner, Akershus Fylke

För mer information om bLU cRU och det kommande lägret i Lunner, besök https://www.yamaha-motor.eu/se/sv/experience/blucru/.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ungdomarna står redo för start
Ungdomarna står redo för start
Ladda ned bild

Yamaha Motor Company

Yamaha Motor Company grundades av det japanska företaget Yamaha Corporation 1955 och är känt för att tillverka motorcyklar, fyrhjulingar, båtmotorer och vattenskotrar. Deras produkter finns tillgängliga hos 105 olika återförsäljare i Sverige. Besök deras webbplats för mer information: www.yamaha-motor.eu. 

Följ Yamaha Motor Scandinavia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Yamaha Motor Scandinavia AB

Ledarskapsbyte på Yamaha Motor Scandinavia3.6.2024 15:31:23 CEST | Pressmeddelande

Yamaha Motor Scandinavia (YMSCA), ansvarig för Yamaha-verksamheten i Sverige, Norge, Danmark, Grönland, Island och Färöarna, meddelar att Michael van Zomeren från och med 1 juli 2024 kommer att sluta som Country Manager för Skandinavien. Michael återvänder, efter att ha lett företaget framgångsrikt under de senaste sex åren, till Yamaha Motors huvudkontor i Nederländerna för ett nytt uppdrag som ännu inte har gjorts offentligt. Samtidigt kommer Christopher Sjöblom att efterträda Michael van Zomeren som Country Manager. Christopher Sjöblom, för närvarande president för Yamahas marinfabrik, Inha Works Ltd. i Finland, har en lång karriär på Yamaha Motor Scandinavia som avdelningschef Marine och divisionschef Marine mellan 2016 och 2021. Michael van Zomeren: ”Jag är mycket tacksam för det stöd jag fått under min tid på Yamaha Motor Scandinavia med ett fantastiskt Yamaha-team och ett fantastiskt nätverk av dedikerade Yamaha-återförsäljare. Jag är övertygad om att Yamaha kommer att fortsätta

Lederskifte hos Yamaha Motor Scandinavia3.6.2024 15:31:23 CEST | Pressmeddelande

Yamaha Motor Scandinavia (YMSCA), ansvarlig for Yamaha-virksomheten i Sverige, Norge, Danmark, Grønland, Island og Færøyene, kunngjør at Michael van Zomeren fra og med 1. juli 2024 vil gå av som Country Manager for å komme tilbake, etter å ha ledet selskapet med suksess de siste seks årene, til Yamaha Motors hovedkontor i Nederland for et nytt oppdrag som ennå ikke er offentliggjort. Samtidig vil Christopher Sjöblom etterfølge Michael van Zomeren som Country Manager. Christopher Sjöblom som for tiden er president for Yamahas marinefabrikk, Inha Works Ltd. i Finland, har en lang karriere hos Yamaha Motor Scandinavia som avdelingsleder Marine og divisjonssjef Marine mellom 2016 og 2021. Michael van Zomeren: "Jeg er veldig takknemlig for støtten jeg fikk under tiden min hos Yamaha Motor Scandinavia med et flott Yamaha-team og et flott nettverk av dedikerte Yamaha-forhandlere. Jeg er sikker på at Yamaha vil fortsette å blomstre i Christophers meget dyktige hender” Christopher Sjöblom: ”Jeg

Ændringer i ledelsen hos Yamaha Motor Scandinavia3.6.2024 15:31:23 CEST | Pressmeddelande

Yamaha Motor Scandinavia (YMSC), som er ansvarlig for Yamaha i Sverige, Danmark, Grønland, Island, Færøerne og Norge, kan hermed informere om at Michael van Zomeren pr. 1. juli 2024 fratræder sin stilling som Country Manager for at vende tilbage til Yamaha Motors hovedkontor i Holland til en ny stilling, som endnu ikke er offentliggjort. Christopher Sjöblom vil overtage efter Michael van Zomeren, som Country Manager. Christopher Sjöblom, der i øjeblikket er President for Yamaha marinefabrikken Inha Works Ldt. i Finland, har en lang ansættelseshistorie hos YMSC, som Department Manager, Marine og Division Manager Marine fra 2016-2021. Michael van Zomeren: ”Jeg er meget taknemlig for den støtte, jeg har fået under mit ophold hos Yamaha Motor Scandinavia med et dygtigt Yamaha team og et fantastisk netværk af dedikerede Yamaha forhandlere. Jeg er overbevist om, at Yamaha vil fortsætte med at udvikle sig med Christopher ved roret”. Christopher Sjöblom: ”Jeg er spændt og beæret over at få den

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye