Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Delegation från Bihac besöker Norrköping i gemensamt avfallprojekt

Dela

I veckan får Norrköping besök av en delegation från staden Bihac i Bosnien-Hercegovina. Besöket är en del av Norrköping kommuns och Bihacs gemensamma avfallsprojekt inom ramen för det kommunala partnerskap som kommunerna ingick 2021. Syftet med projektet är att dela erfarenheter och tillsammans arbeta för att minska de båda kommunernas avfallsmängder.

Under besöket kommer gästerna bland annat besöka Slottshagens reningsverk, äldreboendet Silverringen 56 och Fiskeby för att höra mer om avfallshanteringen i kommunen.

Media är välkomna att vara med vid studiebesöken.

Datum: torsdag 30  maj
Tid: klockan 09:30
Plats: Fiskeby, Fiskebyvägen 100
Tema: Återbruk av kartong

Datum: torsdag 30  maj
Tid: klockan 13:30
Plats: Äldreboendet Silverringen 56
Tema: Avfallsförebyggande arbete i verksamheten

Datum: fredag 31 maj
Tid: klockan 09:00                     
Plats: Slottshagens reningsverk, Kommendantvägen 4
Tema: Reningsprocessen

Fakta kommunala partnerskap
Målet med samarbetsformen Kommunala partnerskap är att främja demokrati och processer för delaktighet på lokal och regional nivå och en utveckling där den lokala demokratin institutionaliseras. Det är kommuner, regioner och regionala kommunalförbund i Sverige som kan ansöka om kommunalt partnerskap med något av de utvalda samarbetsländerna. Samarbetsformen är helt finansierat av Sida. Mer om kommunala partnerskap: icld.se/kp

Meddela gärna om ni vill delta på något av studiebesöken.

Kontakt:
Karin Faxér
Titel: strateg
Telefon: 011-15 19 74

___________________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, pressansvarig
Telefon: 0725-97 09 00

Norrköpings kommun har omkring 145 000 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 13 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2022-2026 styrs Norrköpings kommun av borgerlig samverkan, som består av M, KD och L.

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Reviderad handlingsplan för heltid som norm11.6.2024 08:58:13 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun har efter tidigare tagna beslut uppnått målet att ha heltid som norm för alla anställda, och har en högre andel heltidsanställda och heltidsarbetande än övriga kommuner i landet. För att ge verksamheterna större flexibilitet vid nyrekrytering, verksamhetsplanering och budgetplanering föreslår kommunstyrelsens personalutskott nu ett nästa steg. Heltid ska också fortsatt vara utgångspunkten vid rekrytering, men handlingsplanen för heltid som norm revideras och ersätts med kollektivavtalets nu gällande skrivningar om höjd sysselsättningsgrad. Genom detta förväntas både verksamhetsplan och budget för 2025 kunna balanseras. Förslaget tas upp för beslut under kommunstyrelsen möte den 18 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye