Stiftelsen Skansen

Skansens sommarscen 2024: Folkkära artister, livepodd, humorkalas och latinofestival

Dela

Sommaren är äntligen här och Skansen är redo att bjuda på en oslagbar säsong av musik, humor och kulturupplevelser. Med ett brett utbud av evenemang på våra ikoniska scener, Sollidenscenen och Galejan, erbjuder vi något för alla smaker och åldrar. Från livepod och stand-up till konserter med Sveriges mest folkkära artister.

Skansens scensommar startar den 26 maj med en konsert på nationalscenen Solliden och avslutas den 30 augusti med en konsert på folkparkscenen Galejan. Däremellan fylls scenerna med 39 andra evenemang; allt från livepodd till latinofestival.

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera ett så varierat och starkt utbud på våra scener i sommar. Vår gnista är att erbjuda oförglömliga sommarminnen, och med årets scenprogram kommer vi att skapa det tillsammans. Vi ser så fram emot en sommar fylld med glädje, gemenskap och massor av dans här på Skansen, säger Matilda Klein, evenemangschef på Skansen.

Skansens scensommar bjuder 2024 på:

Anders Widmark & Helen Sjöholm med gäster
26 maj, Sollidenscenen
Fira Mors dag med en storslagen konsert där Helen Sjöholm och Anders Widmark framför låtar från deras prisbelönta album ”Genom varje andetag”. Gästartister inkluderar Zoie Finer och Claes Janson.

Modern dans och storbandsdans
14 tillfällen med start 8 juni, Galejan
Dansbanan som kallats Sveriges största äktenskapsförmedling bjuder upp till dans med en mängd olika band på scen. Passar både nybörjare och veteraner. Ingen separat biljett behövs, danskvällarna ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

Magnus Uggla och Blåsarsymfonikerna
15 juni, Sollidenscenen
Efter succén i Berwaldhallen återvänder Magnus Uggla tillsammans med Blåsarsymfonikerna för en spektakulär konsert på Skansen. En kväll fylld med hitlåtar och musikaliska överraskningar.

Allsång på Skansen
8 tisdagar med start 25 juni, Sollidenscenen
En sommartradition som ingen vill missa! Pernilla Wahlgren leder årets Allsång på Skansen – en folkfest fylld med musik, allsång och gemenskap. Separata biljetter släpps 13 juni, men begränsat antal sittplatser och oändligt antal ståplatser ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

Latin Bash Festival
29 juni, Sollidenscenen
En heldagsfestival som firar latino-, afro- och karibisk kultur. Efter förra årets succé återvänder festivalen med ännu fler upplevelser och artister.

Jazzkvällar på Solliden
17, 24, 31 juli och 14, 21 augusti, Sollidenscenen
För jazzälskare erbjuder Skansen en serie jazzkvällar där både nya och etablerade artister bjuder på jazzens klassiker och nyare tongångar. Ingen separat biljett behövs utan konserterna ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

Hooja
3 augusti, Sollidenscenen
Hooja och Mårdis intar scenen tillsammans med finska Steve 'n' Seagulls för en kväll fylld med energi och unik musik. Missa inte detta spännande möte mellan två musikaliska världar!

Tomas Ledin
7 augusti, Sollidenscenen
Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte Tomas Ledin sätter fart. Nu plockar han ner rockgitarren igen på en sommarturné med sina vapendragare och support från Little Jinder!

Tommy Körberg
17 augusti, Sollidenscenen
Tommy Körberg tar sin hyllade show Grand Finale till Skansen efter utsålda hus i Stockholm och Göteborg. En kväll som lovar att bli en musikalisk höjdpunkt.

Skansens Rub a dub
18 augusti, Galejan
Jamaicansk soundsystemkultur möter svensk folkpark under en dagsfest för alla åldrar. Med liveartister, DJ:s och barnaktiviteter. I samarbete med Fast Forward Sound System och Empire Entertainment. Ingen separat biljett behövs utan festen ingår i Skansens entrébiljett eller årskort.

Vad Fan Hände Live
23 augusti, Sollidenscenen
Alice Stenlöf och Klara Elvgren tar sin populära podd "Vad Fan Hände?" till livescenen för första gången. En kväll fylld med skratt och insikter om livets kontraster och tabun.

Mikkey Dee
23 augusti, Galejan
Upplev Motörheads odödliga låtskatt när Mikkey Dee tar scenen på Skansen. En unik chans att njuta av bandets klassiker i en intim och kraftfull konsert.

Comedy Carneval
24 augusti, Sollidenscenen
Sommarens roligaste evenemang! En färgsprakande stand-up show med Sveriges bästa komiker som avslutar sin turné på Skansen. Missa inte den rullande humorcirkusen!

Marit Bergman med gäster
30 augusti, Galejan
Poplegenden Marit Bergman uppträder med sina vänner Lill Lindfors, Petra Marklund och Frida Hyvönen. Tillsammans bjuder de på ett varierat program från Marits rika solokarriär.

I alla Skansens scenevenemang ingår entré till Skansen hela dagen för konserten. All information om evenemang, biljetter och tider finns på Skansens webbplats: Evenemang och aktiviteter - Skansen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pernilla Wahlgren sjunger på Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren sjunger på Allsång på Skansen
Ladda ned bild
Latin Bash Festival på Skansen
Latin Bash Festival på Skansen
Ladda ned bild
Hooja
Hooja
Ladda ned bild
Jazz på Skansen
Jazz på Skansen
Ladda ned bild

Om Skansen:

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Drop in-bröllop på Skansen – En magisk sommardag för kärleken14.6.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Skansen bjuder in till årets mest efterlängtade händelse för kärlekspar – det årliga drop in-bröllopet! Den 15 juni är dagen då par kan säga "ja" till varandra på en av Stockholms vackraste platser, helt spontant eller genom att boka plats och tid i förväg. Dagen erbjuder mängder av aktiviteter, erbjudanden och kärleksfull stämning för alla som besöker Skansen denna dag.

Midsommar på Skansen – en tre dagar lång fest med musik, dans och aktiviteter för hela familjen4.6.2024 09:16:09 CEST | Pressmeddelande

Den 21–23 juni bjuder Skansen in till ett storslaget midsommarfirande fyllt med aktiviteter för hela familjen. Upplev en klassisk midsommar mitt i Stockholm med festligheter som varar från förmiddag till långt in i den ljusa sommarnatten. Dansa och lek runt majstången, bind en björklövskrans, njut av god mat och dryck, och upplev folkdans, låtspel och folktro.

Två helger av historisk inspiration och samtida kunskap under Skansens Trädgårdsdagar2.5.2024 14:59:23 CEST | Pressmeddelande

För tredje året i rad bjuder Skansen in till Trädgårdsdagarna, en härlig upplevelse för trädgårdsentusiaster i alla åldrar – från möten med trädgårdsmästare och blomsterutställning i anrika Skogaholms herrgård till kurser, trädgårdsmarknad och naturpyssel. Den 18–19 maj och den 25–26 maj fylls Stockholms mest historietäta park med inspiration och kunskap inför den stundande trädgårdssäsongen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye