Dramaten på Järvaveckan

Dela

I Järvaveckans mingeltält, lördag 1 juni, samtalar skådespelaren och regissören Alexander Salzberger med journalisten Manuel Cubas om att skriva dramatik. Därefter bjuds Järvaveckans besökare att se hans pjäs Son och far på teatern. Dramaten har även ett tält på området där besökarna får bekanta sig med teaterns verksamhet och höra några skådespelare läsa texter skrivna av bland andra Stor, Imenella och Linda Pira.

Fotomontage. Järvavecka/Dramaten

–Samarbetet med Järvaveckan och Stiftelsen The Global Village är ett steg i Dramatens strävan att göra Sveriges nationalscen tillgänglig för alla men också att ta steget ut och möta publiken på plats i Järva, säger Kitte Wagner, vd Dramaten.

Så här ser Dramatens program och medverkan på Järvaveckan ut.

Fredag 31 maj i tältet, kl. 12.00-19.00
Under dagen, mingel med Dramatens skådespelare Rebecka Hemse, Nemanja Stojanović, Lotta Tejle och Disa Östrand som också kommer läsa texter av artisterna Cherrie, Fattaru, Imenella, Linda Pira, Stor m.fl. Texter i urval av regissören Mekail Jalaho och musikproducenten Gordon Cyrus. 
Kostymutställning från Dramaten och fotoutställning av praoelever från Järvaskolan.


Lördag 1 juni i tältet, kl. 12.00-19.00

Dramatens mask- och perukavdelning visar hur de arbetar, kl.12.00-14.30. Kostymutställning från Dramaten och fotoutställning av praoelever från Järvaskolan.

I Järvaveckans mingeltält lördag kl. 15.30
Skådespelaren och regissören Alexander Salzberger berättar om sin pjäs Son och far. Samtalet leds av Manuel Cubas.

På Dramaten, Lilla scenen, lördag kl. 20.00
Järvaveckans besökare och organisationer bjuds till Dramaten för att se Alexander Salzbergers pjäs Son och far. Föreställning är kostnadsfri och biljett bokas via Järvaveckans kanaler.

Med reservation för eventuella ändringar.

Järvaveckan startade 2016 och är en mötesplats för samhällsengagerade företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare. Järvaveckan handlar om att minska avståndet mellan de folkvalda politikerna och medborgarna. Genom att locka partiledare från samtliga riksdagspartier och samhällsaktörer från många olika branscher bidrar Järvaveckan till att öka förutsättningarna för alla medborgare att engagera sig politiskt, delta aktivt i samhället och sätta sina prioriterade frågor på den politiska agendan.

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Vd är Kitte Wagner och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908 och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69, som sedan hösten 2021 drivs tillsammans med Dansens Hus.

Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten och Kungliga Operan samverkar i Almedalen30.5.2024 09:00:36 CEST | Pressmeddelande

Under årets politikerdagar i Almedalen medverkar Dramaten och Kungliga Operan för första gången tillsammans. Dramatens vd Kitte Wagner och Kungliga Operans vd Fredrik Lindgren deltar i tre olika panelsamtal och debatter. På tisdagen deltar de tillsammans med Fabeges vd Stefan Dahlbo och hotellägaren Petter Stordalen i ett samtal om kulturens roll för attraktiva städer. På onsdagen arrangeras två evenemang på Länsteatern i Visby; på morgonen är temat utredningen av en ny hyresmodell för de statliga kulturscenerna, efter lunch handlar det om privat finansiering av kulturlivet.

1900 – En audiovisuell konsert på Dramaten17.5.2024 09:01:06 CEST | Pressmeddelande

Den mångsysslande kompositören, artisten och ljudkonstnären Christian Gabel med artistnamnet 1900 ger en exklusiv konsert på Dramaten våren 2025. En konsert där 60-talsminimalism, frijazz och musique concrete vävs samman med futuristisk, lettristisk och dadaistisk ljudpoesi och idéer lånade från Fluxusrörelsen. 1900 – En Audiovisuell konsert: Kontragarde ges på Dramatens stora scen den 18 januari. Biljetterna släpps den 24 maj klockan 10.00.

Det är inte kört – en kväll om gängvåld bland unga14.5.2024 08:48:03 CEST | Pressmeddelande

I ett samarbete mellan Dramaten, Fryshuset, The Non-Violence Project, Rätt kurva/Polisen och Beredskapslyftet arrangeras en kväll av reflektion och handling för att stoppa gängvåldet bland unga. Kvällen inleds med föreställningen Klipp han, med Lena Endre, Elin Klinga och Shahab Anoush i rollerna. Därefter blir det panelsamtal med bland andra Carin Götblad, polismästare vid NOA och Amir Rostami, professor i kriminologi. Det är inte kört på Stora scenen den 24 maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye