Jönköpings kommun

Hitta ut till konsten

Dela

Kommunens offentliga konst tillhör alla. Från och med den 25 maj hittar du flera av de offentliga konstverken i centrala Jönköping i en ny ”hittaut-karta”. Hitta ut, hitta konsten och vinn både bättre hälsa och fina priser.

Konstverket Rosenlust i Posses park.
I Posses park nedanför Rosenlunds herrgård finns konstverket Rosenlust som ser ut som ett litet lysande lusthus som man inte kan gå in i. Parken från 1700-talet, där det är placerat, är poetisk och romantisk med herrgården och sitt rosarium med utsikt över både Jönköping stad och Vättern. Konsverket finns med som en kontroll på hittaut-kartan. Perfekt för kvällsturen. Foto: Werner Nystrand

Den nya kartan bygger på möten som sker i vardagen mellan kultur- och fritidsförvaltningens medarbetare. Det är alltså inte en slump att samverkan sker med IKHP Huskvarna för att lyfta den offentliga konsten i centrala Jönköping. 

Kommunen strävar efter att ge alla som bor här eller besöker oss en spännande och varierad konstupplevelse av hög kvalitet. Vi vill göra konsten till en viktig del av våra offentliga platser, både i stad och på landsbygd, och låta den spela en stor roll när vi planerar och utvecklar områden. Med den nya hittaut-kartan kan du upptäcka några av Jönköpings spännande offentliga konstverk, Filip Zezovski Lind, avdelningschef kultur och bibliotek.  

Den nya hittaut-kartan är en orienteringskarta för stadsmiljö med delar av kommunens offentliga konstverk utpekade. Kartan lanseras den 25 maj under Go Jönköping och är aktiv fram till den 6 oktober 2024. Hittaut finns också att som en app till telefonen. Papperskartan finns att hämta på kommunens bibliotek, infopoints och flera andra platser.

IKHP Huskvarna har under en längre tid haft en satsning under rubriken ”hittaut” och nu är vi med och skapar en ny upplevelse med den offentliga konsten i centrum. Förhoppningen är att fler upptäcker konsten och blir intresserade av att lära sig mer, avslutar Filip. 

Nyckelord

Kontakter

Kultur- och fritidsförvaltningen, kulturutvecklare
Eva-Karin Andén Dahlgren
Tfn: 036-106693
E-post: eva-karin.anden-dahlgren@jonkoping.se

IKHP Huskvarna, hittaut
Kristian Palm
Tfn: 0703-790590
E-post: palm.kristian@gmail.com.

Jönköpings kommun

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 146 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye