Botkyrka kommun

Företagen i Botkyrka ger kommunen bästa betyget på tolv år

Dela

En majoritet av företagen anser att företagsklimatet i Botkyrka kommun tagit flera steg framåt. Några av framgångsfaktorerna är upplevelsen av kommunens service och kommunpolitikernas attityder blivit bättre.

Ett collage av företagare som jobbar i Botkyrka, däribland en man i bagarmössa och en kvinna som serverar mat direkt från en ugnsplåt.
Ett axplock av Botkyrkas framgångsrika företagare.

I undersökningen, som gjorts av Svenskt Näringsliv och som presenterades den 21 maj, får Botkyrka kommun ett högre betyg än tidigare på 13 av 15 delfrågor. Botkyrka har under flera år fokuserat på effektivisera sin processer tex för automatiserade tjänster inom bygglov.

– Lyhördhet och äkta engagemang tror jag till stor del är nycklarna till den markant ökade nöjdheten. Vi har i det nya styret (Botkyrkas Bästa) varje vecka besökt olika företag för att lyssna på hur vi som kommun kan bli ännu bättre, för det ska vi, säger kommunstyrelsens ordförande Stina Lundgren (M).     

Effektiv bygglovsprocess – framgång för kommunens företagsklimat (svensktnaringsliv.se)

För mer information:
Näringslivschef Martin Andaloussi, 073-421 8726, martin.andaloussi@botkyrka.se eller Presschef Lennart Agén, 073-421 8500, lennart.agen@botkyrka.se 

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets sjätte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv och en av Sveriges yngsta och mest internationella befolkning gör Botkyrka till långt ifrån lagom - en kontrastrik och kreativ mötesplats, full av upplevelser.

Följ Botkyrka kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Botkyrka kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye