Region Kronoberg

Regionstyrelsen sammanträder den 28 maj

Dela

Den 28 maj klockan 9 sammanträder regionstyrelsen. Här är några av dagens ärenden:

  • Återrapportering angående utfasning av hyrpersonal inom hälso- och sjukvården.
  • Återrapportering av uppdrag gällande samplanering av vårdens innehåll i regionen.
  • Skrivelse till Green Cargo med anledning av nedläggning av taxepunkter i Alvesta och Vislanda. Green Cargo har aviserat nedläggning av så kallade taxepunkter vilket kommer att få stora konsekvenser för näringslivets möjlighet att transportera gods på järnväg. Region Kronoberg, Alvesta kommun och Sydsvenska Handelskammaren planerar att skicka en skrivelse till Green Cargo för att påtala att nedläggningen inte är acceptabel.
  • Utvärdering av projektet nytt akutsjukhus i Räppe.
  • Resvaneundersökning i Kronobergs län. Ska enligt förslaget genomföras under 2025 för att regionen på bästa sätt ska kunna möta framtida kollektivtrafikutmaningar.
  • Finansiering av löneavtal med Kommunal. Löneavtalet för Kommunal blev högre än förväntat och löneöversynsbudgeten behöver därför kompletteras med 825 000 kronor inklusive sociala avgifter.
  • Svar på revisionsrapporter som granskat strokevården, regionens krisberedskap samt regionens informationssäkerhet.

Kontakter

Länkar

Följ Region Kronoberg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Kronoberg

Extra ersättning till sjuksköterskor på akuten som tar extrapass14.6.2024 15:20:47 CEST | Pressmeddelande

I år är det ovanligt svårt att lösa bemanningen inom sjukhusvården i Kronoberg under semesterperioden. Särskilt besvärligt är det i akutsjukvården. Regionstyrelsens presidium har nu fattat beslut om en extra ersättning till sjuksköterskor på akutkliniken som arbetar extra pass: förutom ordinarie övertidsersättning får de 200 kronor per arbetad timme. – Detta är en åtgärd för att försöka lösa det svåra läget utan att våra medarbetare ska behöva flytta sin semester, säger Henrietta Modig Serrate (S), regionstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye