Danderyds kommun

Nu startar byggnationen av det nya vård- och omsorgsboendet i Djursholm

Dela

I dag togs det första symboliska spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage i Djursholm. Boendets 60 platser blir ett viktigt tillskott eftersom antalet äldre i Danderyd väntas öka.

Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst.
Från vänster: Bigitta Sundman (M), förste vice ordförande i socialnämnden, Caroline Pettersson, regionchef Vardaga, Nils Resvik, projektutvecklingschef Vectura, Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande och Eric Carmestedt, arbetschef MVB Öst. Foto: Anna Alexandersson

Danderyds kommun har under lång tid arbetat för att skapa fler platser inom äldreomsorgen. Fastighetsutvecklaren Vectura står bakom det nya vård- och omsorgsboendet Villa Brage, som ligger granne med kommunens nya korttidsboende.

"Danderyd ska vara den bästa kommunen för äldre att bo i. Vi ser att närheten mellan våra verksamheter kan ge möjlighet till givande samarbeten, bland annat om aktiviteter för äldre. Detta symboliska spadtag visar på vår goda samverkan mellan offentligt och privat när vi utvecklar äldreomsorgen”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

”Dessutom känns det extra roligt att bara ett stenkast bort ligger vår nyanlagda demokratipark Anna Whitlock. Det är en fantastisk miljö för de boende och deras anhöriga”.

Korttidsboendet och vård- och omsorgsboendet byggs som separata huskroppar. Men fasadernas gestaltning har utformats i samklang med varandra och den omgivande platsen.

”Det är glädjande att vi nu är i gång med bygget. På en väl vald plats i vackra omgivningar kommer vi att skapa en boendemiljö där både form och funktion anpassas efter de äldres förutsättningar”, säger Nils Resvik, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

Utöver 60 lägenheter innehåller Villa Brage en stor samlingssal, och lokaler för gym, hår- och fotvård.

”Det är viktigt att äldre känner att de får komma till ett trivsamt vård- och omsorgsboende när det är svårt att bo kvar hemma längre. Närheten är också viktigt för det ger möjlighet för anhöriga att hälsa på och vara delaktiga i vården, säger Birgitta Lindgren (L), ordförande i socialnämnden.

Vård- och omsorgsboendet kommer att stå klart för inflytt 2025. Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden, framhåller att de nya verksamheterna kommer att skapa arbetstillfällen och större underlag för närservicen i Djursholm.

”Vi är glada för att snart kunna erbjuda moderna och vackra vård- och boendemiljöer för äldre i Djursholm. Här finns närhet till kollektivtrafik, butiker och service och lokaliseringen underlättar för sjuktransporter och leverans av gods. Vi skapar också ökad trygghet under hela dygnet på en plats som stått öde.”

Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande

08-568 910 00

Hanna.bocander@danderyd.se

Birgitta Lindgren (L), ordförande i socialnämnden

0708-80 24 47

Birgitta.lindgren@danderyd.se

Robert Nibelius (M), ordförande i tekniska nämnden

070-220 7000

robert.nibelius@danderyd.se

Nyckelord

Kontakter

Följ Danderyds kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Danderyds kommun

Första steget för framtidens skola i Enebyberg22.5.2024 07:58:01 CEST | Pressmeddelande

Danderyds kommun planerar en rad förbättringar av Enebybergs skola de närmaste åren. I dag togs ett symboliskt första spadtag inför ombyggnaden av den äldsta skolbyggnaden Eneby. - Det här är ett bra exempel på att Danderyd både kan bevara och utveckla. Vi ska bevara denna vackra skolbyggnad från 1911 och samtidigt utveckla det till en skola som möter dagens elevers behov och vår målsättning om att ha den bästa skolan, säger kommunstyrelsens ordförande Hanna Bocander (M).

Första spadtaget för Danderyds egna korttidsboende11.12.2023 15:06:53 CET | Pressmeddelande

Danderyds kommun bygger sitt första egna korttidsboende för att möta det ökande behovet med allt fler äldre. – Detta symboliska spadtag signalerar att vi äntligen startar byggnationen av vårt nya korttidsboende. Danderyd ska vara den bästa kommunen att leva, bo och verka i – även som äldre och anhörig. Vi behöver då möta invånarnas behov genom hela livet, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye