Astara Sweden

Nya Alfa Romeo 33 Stradale triumferar på “Concorso di Eleganza di Villa d'Este”

Dela
  • Den exklusiva sportbilen Alfa Romeo 33 Stradale vinner "Design Concept Award" på “Concorso di Eleganza di Villa d'Este”.
  • Alfa Romeo är det enda bilvarumärket som har vunnit de två huvudsakliga priserna vid evenemanget under samma år: 2002, med 6C 1750 och Brera, och sedan igen 2012 med Alfa Romeo 6C 1750 GS och Alfa Romeo 4C Concept.
  • Nya 33 Stradale representerar ett nytt sätt att konceptualisera produktionen av ’few-offs’, med  skicklig balans av hantverk, teknologisk innovation och förverkligande av kundernas önskemål.
33 Stradale - Villa D' Este (1)
33 Stradale - Villa D' Este (1)

På den välrenommerade “Concorso d'Eleganza Villa d'Este” – som sedan år 1929 krönt de vackraste veteranbilarna, samt de mest fascinerande prototyperna sedan 2022 – vann nya Alfa Romeo 33 Stradale det eftertraktade "Design Concept Award," vilket bekräftar den exklusiva sportbilen som ett unikt och oersättligt konstverk i rörelse.

Detta är femte gången en Alfa Romeo mottagit detta pris, efter modellerna Brera, 8C Competizione, 8C Spider, TZ3, och Alfa Romeo 4C Concept. Alfa Romeo är också det enda bilvarumärket som vunnit båda huvudpriserna vid evenemanget, "Coppa d'Oro" och "Design Concept Award," under samma år: 2002, med Alfa Romeo 6C 1750 och Alfa Romeo Brera, och sedan igen 2012 med Alfa Romeo 6C 1750 GS (serie 6, 1933) och Alfa Romeo 4C Concept.

I år gick priset till den nya 33 Stradale, det italienska bilvarumärkes "manifest" för stil och körupplevelse. Den nya specialbyggda sportbilen är direkt baserad på Tipo 33, ett legendariskt namn inom världens bilindustri och en ikon från 1960-talet, som fortfarande är ansedd som en av de vackraste bilarna genom tiderna. Tillverkad i endast 33 exklusiva exemplar, kombinerar den nya tvåsitsiga coupén arv och framtid, och produceras enligt en unik hantverksprocess, precis på samma sätt 1960-talets kända italienska karossbyggare.

Den nya 33 Stradale är framgångsrik tack vare sin obestridliga skulpturala skönhet och de nya designelementen som representerar varumärkets nya stil. Exteriören utstrålar "nödvändig skönhet" med perfekt balans mellan proportioner, volymer och ytor. Interiören har en minimalistisk design, en engagerande förarmiljö och material som betonar körupplevelsen, samtidigt som den troget återspeglar estetiken och teknologin från 1967 års 33 Stradale.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

33 Stradale - Villa D' Este (3)
33 Stradale - Villa D' Este (3)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (2)
33 Stradale - Villa D' Este (2)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (3)
33 Stradale - Villa D' Este (3)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (5)
33 Stradale - Villa D' Este (5)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (41)
33 Stradale - Villa D' Este (41)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (7)
33 Stradale - Villa D' Este (7)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (37)
33 Stradale - Villa D' Este (37)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (38)
33 Stradale - Villa D' Este (38)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (27)
33 Stradale - Villa D' Este (27)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (25)
33 Stradale - Villa D' Este (25)
Ladda ned bild
33 Stradale - Villa D' Este (1)
33 Stradale - Villa D' Este (1)
Ladda ned bild

Länkar

Om Astara: The Open Mobility Company 

Vi är ett av världens ledande mobilitetsföretag (Företaget för öppen mobilitet) med ett förhållningssätt från människa till människa och ett engagemang för hållbarhet. Med en omsättning på över 5 miljarder euro 2022, erbjuder astara lösningar för personlig mobilitet, med alternativ för varje användares olika behov beroende på mognadsgraden på varje marknad, inklusive ägande, abonnemang och bildelning. Ett ekosystem för mobilitet, med stöd av data intelligens och Astara-plattformen. Allt detta är tack vare astaras mångsidiga team, med mer än 50 nationaliteter, i 19 länder och 3 kontinenter: Europa, LATAM och Sydostasien. För mer information om astara, besök: www.astara.com

Om Astara Northern Europe: 

Astara Northern Europe är en del av den globala Astara-gruppen. Vi är verksamma i Norden och Baltikum i tre olika länder: Finland, Sverige och Estland. I Finland representerar Astara varumärkena Kia och Mitsubishi. I Sverige arbetar Astara som importör av märkena Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional och Jeep. I Estland är det Astara som ansvarar för Mitsubishis eftermarknadsförsäljning.

Följ Astara Sweden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Astara Sweden

Grande Panda: den nya globala spelaren från FIAT14.6.2024 14:23:36 CEST | Pressmeddelande

FIAT avslöjar de första bilderna av nya Grande Panda, den förstfödda i den nya modellfamiljen inspirerad av 1980-talets Panda, en kompakt familjebil som svarar på kundernas behov världen över. Nya Fiat Grande Panda är den första modellen i den nya globala line-up baserad på en multi-energiplattform Grande Panda kommer först att lanseras i Europa, Mellanöstern och Afrika, och kommer att finnas tillgänglig både som 100% elektrisk och hybrid. Med en totallängd under 4 meter, distinkta linjer och rymligt utrymme är nya Grande Panda perfekt både för att möta familjens komfortbehov och dagens urbana mobilitet.

Helt nya Jeep Wagoneer S – den första globala helelektriska suven från Jeep®31.5.2024 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

Helt nya Jeep® Wagoneer S, den första globala helelektriska modellen (BEV), som initialt lanseras i USA och Kanada, levererar 4xe-kapacitet, imponerande prestanda, elegant aerodynamisk design och toppmodern teknik. Jeep Wagoneer S levererar nervkittlande prestanda med 600 hästkrafter, mer än 800 Nm vridmoment, blixtsnabb acceleration från 0 till 60 mph på 3,4 sekunder och en målräckvidd på mer än 300 miles (dessa data avser endast USA-specifikation- och cykel). Exklusiva Selec-Terrain-körprogramsväljaren erbjuder fem distinkta körlägen: Auto, Sport, Eco, Snow, Sand, för alla väder- och vägförhållanden. Jeep Wagoneer S Launch Edition, som debuterar först, har eleganta svarta detaljer, nydesignad och upplyst sju-spårig frontgrill, 20-tums hjul och dubbelt panoramasoltak (Launch Edition kommer endast att finnas i USA). Teknikfylld interiör med totalt 45-tums skärmutrymme –klassledande bland elfordon – med exklusiv interaktiv skärm för framsätespassageraren, uppvärmda och ventilerade fram-

Nya Giulia och Stelvio Quadrifoglio Super Sport16.5.2024 11:39:03 CEST | Pressmeddelande

• Alfa Romeo presenterar nya Giulia och Stelvio Quadrifoglio Super Sport, specialutgåvan för den globala marknaden begränsad till 275 enheter för Giulia och 175 för Stelvio. • En hyllning till varumärkets racinghistoria och fira Alfa Romeos första seger i 1928 års Mille Miglia. Den legendariska bedriften åstadkoms av 6C 1500 Super Sport. • För denna specialutgåva har Alfa Romeo Centro Stile arbetat med en djärv omgestaltning av Quadrifoglio-logotypen, nu med svart bakgrund för första gången på över 100 år av dess historia. • I interiören debuterar nytt kolfibermönster med "3D-effekt" och röd finish. De främre nackstöden med röd logotyp, certifierar numreringen av den exklusiva utgåvan. • Teknisk sofistikering och prestanda: den hyllade 2,9-liters V6-motorn med 520 hk och mekanisk differentialbroms garanterar en unik körupplevelse.

Officiell: Nya Alfa Romeo Milano - Sportighet i kompakt format.11.4.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Världspremiär för nya Alfa Romeo MILANO, en sportig kompakt modell, som återför Alfa Romeo till det största bilsegmentet i Europa.Nya MILANO erbjuds som "ELETTRICA" med 100% eldrift och två effektutföranden (156 hk och 240 hk) samt "IBRIDA" med hybriddrivlina (136 hk) med tillgänglig Q4-fyrhjulsdrift. Med ett nytt spännande designspråk, klassbäst kördynamik och avancerad teknik är nya MILANO redo att vinna en ny generation av Alfisti-entusiaster.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye