VisitDenmark

Ett regn av Michelinstjärnor över Danmark

Dela

Genom att lägga till ytterligare en 3-stjärnig restaurang på listan har Danmark än en gång bekräftat sin status som en global kulinarisk huvudstad vid årets Michelin Guide Ceremony Nordics som ägde rum den 27 maj i Helsingfors, Finland.

44 Michelin-stjärnor till Danmark
44 Michelin-stjärnor till Danmark foto Daniel Rasmussen

I år såg Danmark en ökning av Michelin-stjärnor och Bib Gourmand samt nya Green Star-utmärkelser till innovativa restauranger TRI och Alimentum, vilket belyser kreativiteten, skickligheten och engagemanget hos danska kockar och deras team. Danmark fick 44 Michelin-stjärnor fördelade bland 31 restauranger.

Huvudstaden i Danmark, Köpenhamn, är nu den enda nordiska huvudstaden med tre högst rankade Michelin-restauranger. Förutom de ikoniska restaurangerna noma och Geranium är Restaurant Jordnær i Gentofte det senaste tillskottet till denna framstående lista, vilket gör Köpenhamn till den ledande nordiska huvudstaden i alla Michelin-kategorier. "Det här är som en saga," sa den synligt rörda kocken Eric Kragh Vildgaard, som driver Jordnær, ett namn som översätts till "nära jorden" eller till och med "jordnära" i Gentofte bara 15 minuter norr om Köpenhamn. I linje med namnet svarade han på frågan om hur han skulle fira: "Vi kommer att gå hem och göra service imorgon och göra fler gäster glada." 

Det enda nya danska tillskottet till Michelin-listan, Restaurant Aure, har erkänts med en stjärna efter att ha varit öppen i bara 81 dagar. Den 29-åriga köksmästaren på Restaurant Aure, Nicky Arentsen, fick också det prestigefyllda talangpriset, Young Chef Award. Nicky Arentsen har en bakgrund med Michelin-restauranger Aoc och Jordnær.

Andra hedrande omnämnanden inkluderar arkitektoniska underverket Lyst, beläget i Vejle Fjord där den danska restaurangchefen och vinspecialisten Tobias M. Nilsson fick Service Award 2024, för enastående service, och Damiano Alberti, från den danska restaurangen Enomania, som säkrade titeln Sommelier of the Year.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Restaurant Kadeau Bornholm
Restaurant Kadeau Bornholm
Ladda ned bild

Länkar

VisitDenmark är Danmarks nationella turismorganisation med uppgift att informera om och marknadsföra Danmark som resmål för svenskar. 
VisitDenmark samarbetar med transportörer, regioner och verksamheter i Danmark inom turistnäringen och finns representerad i åtta länder, varav Sverige är ett.

Följ VisitDenmark

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VisitDenmark

Ai Weiwei tolkar Monet med LEGO i ny utställning på Ordrupgaard Museum31.5.2024 17:06:38 CEST | Pressmeddelande

På Ordrupgaard Museum, norr om Köpenhamn, pågår en ny och spännande utställning av den kända konstnären Ai Weiwei. Utställningen, som heter "Water Lilies #1", är en unik blandning av konst och kultur visas från 31 maj 2024 till 19 januari 2025. Ai Weiwei är en berömd samtidskonstnär och aktivist. Han är känd för sina starka och tänkvärda verk som ofta kommenterar sociala och politiska frågor. Hans konst har gjort honom till en av världens mest inflytelserika konstnärer. Efter tidigare framgångar i Köpenhamn ser många fram emot hans återkomst.

Drottning Margrethe fortsätter sitt konstnärliga arbete12.3.2024 16:43:54 CET | Pressmeddelande

I sommar är det nionde gången som Drottning Margrethe kommer att ha designat scenografin och kostymer till en balettföreställning som sätts upp på en av Tivolis teatrar. Föreställningen bygger på Hans Christian Andersens berättelse ”Dummerjöns” och det är den berömda tonsättaren och dirigenten Philip Faber som komponerat musiken. För koreografin ansvararar den prisbelönta koreografen och solisten vid Kungliga Danska Baletten, Tobias Praetorius. Baletten har premiär den 22 juni 2024 på Tivolis Pantomimteater.

Tryck på knappen och säg ”pyt”!6.3.2024 15:33:15 CET | Pressmeddelande

Med en stor reklamskylt på Medborgarplatsen i Stockholm uppmanar Danmark alla Stockholms hipsters att ”chilla”. Samtidigt rullas en kampanj ut i sociala medier med en video där ”The Danish Zen” presenteras. Danskarnas unika förmåga att säga strunt samma, låta saker passera och deras avslappnade förhållningssätt till livet marknadsförs nu som "The Danish Zen" - och som en bra anledning att semestra i Danmark. Bakom kampanjen står den danska turistorganisationen VisitDenmark.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye