Fackförbundet ST

Britta Lejon fortsätter som ordförande i Fackförbundet ST

Dela

På Fackförbundet STs pågående kongress har Britta Lejon idag omvalts till förbundsordförande för en ny mandatperiod. Även Peter Lennartsson fick fortsatt förtroende i sin roll som förste vice ordförande, medan  Linda Söderman tillträder som ny andre vice ordförande. Kongressen har också antagit ett nytt förbundspolitiskt program som samlar förbundets ställningstaganden och värderingar.

 - Jag känner mig rörd och naturligtvis även stolt över att få medlemmarnas förtroende. Jag hoppas och tror att vi genom de beslut som årets kongress tagit gör förbundet tydligare  och än mer fokuserat i medlemmarnas viktigaste frågor, säger Britta Lejon, förbundsordförande för Fackförbundet ST

Britta Lejon har varit förbundsordförande sedan 2012.  Hon har tidigare bland annat varit statsråd 1998-2002 med ansvar för demokrati-, förvaltnings-, konsument-, och ungdomsfrågor, samt riksdagsledamot 2002-2006. Hon har också en bakgrund som förtroendevald inom ST när hon arbetade som statstjänsteman på dåvarande Kommunikationsdepartementet.

Förste vice ordförande Peter Lennartsson bor i Uppsala och arbetar som flygledare på Luftfartsverket. Han har arbetat fackligt sedan 1998 på klubb-, sektions- och avdelningsnivå och är sedan 2003 även avdelningsordförande i ST inom Flygledningen.

Nyvalda andra vice ordförande Linda Söderman bor i Karlstad och jobbar på Skatteverket i Karlstad. Hennes nuvarande fackliga uppdrag är ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen, vice ordförande i avdelningsstyrelsen för Skatteverket och ordförande i Mittregionen. 

Till ordinarie styrelseledamöter valdes:

  • Alejandra Pizarro Carrasco, ST inom Universitet och högskolor
  • Joachim Danielsson ST inom Kriminalvården
  • Johan Eklund ST inom Arbetsförmedlingen
  • Anna Forslund, ST inom Kultursektorn
  • Daniel Granath ,ST inom Statens tjänstepensionsverk
  • Thord Jansson ST inom Statens institutionsstyrelser
  • Mikael Sandberg ST inom Trafikverket
  •  Ida Sjögren ST inom Swedavia
  • Thomas Åding ST inom Försäkringskassan

Kontakter

Om oss

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 99 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser.

Fackförbundet ST är Sveriges enda fackförbund som organiserar alla inom statlig verksamhet. Det ger oss en unik kunskap om hur det är att arbeta på samhällets och statens uppdrag. Vi är övertygade om att alla anställda tjänar på att vara medlemmar i samma fackförbund istället för att dela upp sig i olika yrkesförbund.

Följ Fackförbundet ST

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Fackförbundet ST

Fackförbundet ST anmäler Energimyndigheten till JK24.5.2024 13:08:01 CEST | Pressmeddelande

Idag har Fackförbundet ST anmält Energimyndigheten till Justitiekanslern (JK) för att ha kränkt grundlagsskyddade friheter hos en medarbetare. Energimyndigheten har genom att upphäva säkerhetsklassningen för en medarbetare och ST-medlem på grund av dennas sympatier för en organisation som tillämpat civil olydnad, åsidosatt såväl yttrandefrihet som mötesfrihet och demonstrationsfrihet. På grund av återkallad säkerhetsklassning har medarbetarens tjänst avslutats, vilket gör att Fackförbundet ST anser att Energimyndigheten ska betala 200 000 kronor i skadestånd.

Fackförbundet ST håller kongress 28–30 maj22.5.2024 16:32:47 CEST | Pressmeddelande

Den 28–30 maj samlas fler än 100 ombud till Fackförbundet STs kongress. Det är förbundets högsta beslutande organ och hålls vart fjärde år. Förutom att kongressen i vanlig ordning väljer en ny förbundsstyrelse och förbundsordförande, ska årets kongress också ta ställning till bland annat förslaget om ett förbundspolitiskt program. Kongressen hålls på Clarion Hotel i Stockholm och direktsänds även på förbundets hemsida st.org.

Fackförbundet  ST utvidgar blockaden mot Tesla14.5.2024 12:30:00 CEST | Pressmeddelande

Fackförbundet ST varslar idag om en utvidgning av blockaden av postutdelning till Tesla genom PostNord Sverige AB. Det har kommit till STs kännedom att Tesla kringgår den tidigare beslutade blockaden genom att beställa registreringsskyltar från Transportstyrelsen till andra adresser än där de själva har verksamhet. Därför har ST beslutat att utvidga blockaden till utdelning av post adresserade till Tesla även på dessa adresser. Varslet innebär att blockaden utvidgas från och med 24 maj.

Fackförbundet ST kommenterar vårbudgeten - Tillskotten visar att sparkrav var ett misstag15.4.2024 10:05:58 CEST | Pressmeddelande

Vårbudgeten indikerar att regeringen har insett att extrema sparkrav inte är vägen framåt, och att myndigheterna behöver bättre ekonomiska förutsättningar för att klara sitt uppdrag. Den slutsatsen drar Fackförbundet ST efter att bland andra Försäkringskassan nu tillförs mer resurser. Men regeringens tidigare spariver har skapat problem på fler ställen i statsförvaltningen som också behöver åtgärdas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye