Hermods AB

Hermods Yrkeshögskola lanserar flera nya YH-kurser med inriktning på IT under hösten 2024

Dela

Med start hösten 2024 erbjuder Hermods Yrkeshögskola 13 nya yrkeshögskolekurser, inklusive pythonprogrammering, välfärdsteknik, PLC-programmering och HMI. Kurserna är skapade för att möta den ökade efterfrågan på IT-kompetens hos redan yrkesverksamma inom området och den snabba utvecklingen i samhället.

Tre glada studenter.
Hermods Yrkeshögskola lanserar flera nya YH-kurser med inriktning på IT under hösten 2024 Foto: Happy Wilder

Hermods Yrkeshögskola har fått grönt ljus att starta 13 nya yrkeshögskolekurser med start från och med hösten 2024. Tilldelningen från Myndigheten för yrkeshögskolan markerar ett viktigt steg i strävan att erbjuda relevant och efterfrågad utbildning inom olika sektorer som IT, bygg, välfärd och teknik.

 - Vi är stolta och glada över tilldelningen av kurserna. Det visar att vårt arbete med att erbjuda kvalitativa och aktuella up-scale-utbildningar uppskattas och efterfrågas, säger Anette Wahlgren, verksamhetschef på Hermods Yrkeshögskola.

Bredden av kurser reflekterar Hermods engagemang för att möta arbetsmarknadens behov och stödja individer i deras yrkesutveckling. Särskilt kurser inom IT, som Pythonprogrammering och Automatiserad lageroptimering, förväntas dra stort intresse med tanke på den ökande efterfrågan på IT-kompetens i Sverige.

 - Kurserna kommer att förse arbetsmarknaden med välutbildade och kompetenta yrkespersoner med specialistkompetens inom flera kritiska områden, avslutar Anette.

Alla tilldelade YH-kurser:

 • Injustering ventilation
 • Pythonprogrammering
 • Automatiserad lageroptimering
 • Välfärdsteknik
 • Fördjupad byggledning med inriktning mark och anläggning
 • Samsjuklighet, missbruk och professionell samtalsmetodik
 • PLC-programmering och HMI
 • Cirkulärt byggande
 • Markbyggnad, anläggning och kalkylering - park och trädgård
 • Specialiserad växtkompetens
 • Klimatberäkningar mot klimatdeklaration
 • Psykisk ohälsa

Alla YH-kurser har en studietakt på 50% och genomförs på distans för att underlätta den studerandes möjlighet att läsa kursen och samtidigt fortsätta arbeta. Enstaka fysiska träffar kan förekomma.

Nyckelord

Kontakter

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

Vindkraftstekniker, bergsingenjör och produktionstekniker inom livsmedel – nya, spännande YH-utbildningar11.1.2024 13:36:09 CET | Pressmeddelande

Vad gör egentligen en Fiskodlare inom hållbart vattenbruk? Det och mycket mer kommer några av Hermods framtida studerande att kunna besvara om mindre än tre år. Branscherna inom livsmedelsförsörjning står inför stora utmaningar med behov av nya kvalificerade medarbetare. Och så ser det ut inom många områden, något som Hermods har identifierat under arbetet med att skapa attraktiva yrkeshögskoleutbildningar som näringslivet efterfrågar. Idag gav Myndigheten för Yrkeshögskolan Hermods i uppdrag att genomföra 27 yrkeshögskoleprogram med sammanlagt 2 820 utbildningsplatser. Uppdraget spänner över allt från områden inom ny teknik och hållbarhet till specialisering inom vård och omsorg.

HERMODS YRKESHÖGSKOLA FORTSÄTTER ATT EXPANDERA EFTER MYNDIGHETENS BEVILJANDE AV KORTA YH-KURSER SOM STARTAR TILL HÖSTEN26.5.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

─ YH-kurser är ett relativt nytt koncept inom Yrkeshögskolan och fokuserar på utveckling och omställning av relevant kompetens för den som redan är yrkesverksam, med syfte att möta arbetslivets förändrade behov och krav. Kurserna utvecklar Yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningsformens möjlighet att snabbare svara mot arbetslivet behov av breddad och förnyad kompetens. I syfte att snabbt hänga med i den utveckling som sker. För att kurserna lättare ska kunna kombineras med jobb är de flexiblare avseende studietakt och studieform, vi bedriver dem på halvfart eller trekvartsfart på distans. Hermods Yrkeshögskola välkomnar expansionen av YH-kurser då det är tydligt att det finns ett stort behov av snabb omställning och kompetensutveckling inom flera olika branscher. Kurserna är framtagna tillsammans med ledningsgrupperna för våra YH-program och med input från våra olika branschråd. Även här blir våra yrkeshögskoleutbildningar en viktig del i det livslånga lärandet, säger Anette Wahlg

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye