E.ON Sverige AB

Sveriges vackraste laddplats får snabbladdare

Dela

E.ON uppgraderar ”Sveriges vackraste laddplats” vid Brahehus längs E4 med två nya snabbladdare.

Den välbesökta rastplatsen, med smidig av- och påfart och natursköna omgivningar vid Vättern, får nu totalt fyra snabbladdningspunkter för elfordon.

Brahehus får två toppmoderna snabbladdare på 150 kilowatt vardera. Med fyra snabbladdningspunkter minskar väntetiderna och genomflödet ökar.
Brahehus får två toppmoderna snabbladdare på 150 kilowatt vardera. Med fyra snabbladdningspunkter minskar väntetiderna och genomflödet ökar. Foto: Mikael Hinsel, E.ON Drive Infrastructure Sweden

– Brahehus är ett naturligt stopp på resan, med restauranger och närhet till lokala sevärdheter. Detta stärker vår ambition att göra elbilsladdning tillgänglig där man kan använda tiden på ett meningsfullt sätt, säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.

Den äldre laddstationen med upp till 50 kilowatt har ersatts med två toppmoderna snabbladdare på 150 kilowatt maxeffekt vardera. Med fyra snabbladdningspunkter minskar väntetiderna och genomflödet ökar.

Satsningen på Brahehus är en hållbar investering som bidrar till att minska koldioxidutsläppen i linje med Sveriges klimatmål och förbättrar servicen för elbilsförare. Detta är en viktig del av E.ON Drive Infrastructures strategi, och det finns planer på ytterligare expansion på platsen.

– Vi är stolta över att välkomna fler resenärer till Brahehus, där de nu kan ladda sina elfordon snabbare och mer effektivt. Vår investering gynnar både elbilslivet, miljön och kulturarvet, säger Marie Feuk.

Om E.ON Drive Infrastructure

E.ON Drive Infrastructure bygger ut framtidens offentliga laddinfrastruktur i Sverige och Europa. Vi ser till att moderna laddstationer finns nära och fungerar, från norr till söder.

Vi är en samhällsbyggare redo att tänka större. En trygg samarbetspartner som gör drömmen att köra hållbart möjlig för fler. En hållbar leverantör av lösningar som får elbilslivet att kännas lite mer enkelt och bekvämt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Brahehus är ett naturligt stopp på resan, med restauranger och närhet till lokala sevärdheter," säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.
"Brahehus är ett naturligt stopp på resan, med restauranger och närhet till lokala sevärdheter," säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.
Ladda ned bild

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye