E.ON Sverige AB

Älmhult får tjugo nya laddpunkter när E.ON uppgraderar infrastrukturen

Dela

E.ON installerar tjugo nya offentliga laddpunkter i Älmhult och tar över driften av tre befintliga laddplatser från kommunen. Genom denna uppgradering fortsätter E.ON att förenkla elbilslivet i svenska städer.

De nya laddarna placeras strategiskt för att vara tillgängliga för boende, arbetande och besökare. Laddarna på Knutsgatan ligger nära tågstationen, vilket gör det enkelt för pendlare att ladda sina bilar under arbetstid.
De nya laddarna placeras strategiskt för att vara tillgängliga för boende, arbetande och besökare. Laddarna på Knutsgatan ligger nära tågstationen, vilket gör det enkelt för pendlare att ladda sina bilar under arbetstid. Foto: Sarah Olsson, E.ON Drive Infrastructure

– Det är glädjande att E.ON Drive Infrastructure satsar på Älmhult, vilket gynnar både boende och besökare. Kommunens ambition är att underlätta hållbart resande och göra det enklare för fler att äga elbil, vilket också tar oss en bit på vägen mot våra klimatmål, säger Emelie Lindholm, gatuingenjör på Älmhults kommun.

Behovet av offentlig elbilsladdning är stort i Älmhult. De nya laddarna placeras strategiskt för att vara tillgängliga för boende, arbetande och besökare. Vid Linnéskolan och Paradisskolan installeras AC-laddare på 22 kW maxeffekt och snabbladdare med upp till 50 kW, vilket totalt ger 20 nya laddpunkter.

Linnéskolan ligger centralt, medan Paradisskolan är belägen i det natursköna Västra Bökhult. Här kommer skolans anställda, närboende och besökare till idrottshallen kunna ladda sina fordon.

– Detta är bara början på vår satsning i Älmhult. Vi fortsätter stötta kommunen och planerar att utöka samarbetet i omkringliggande områden. Visionen är att erbjuda ultrasnabbladdning nära handelsplatser, säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.

E.ON Drive Infrastructure tar också över drift och underhåll av laddare vid Kommunhuset, på Knutsgatan och Prinsgatan från kommunen. Detta ger en trygghet för staden och dess invånare som är beroende av fungerande offentlig laddning. Laddarna på Knutsgatan ligger nära tågstationen, vilket gör det enkelt för pendlare att ladda sina bilar under arbetstid.

– Det är stimulerande att samarbeta med en kommun som satsar på elektrifiering. Vi vill hjälpa Älmhult att nå sina klimatmål utan att de behöver göra stora investeringar i laddinfrastrukturen, säger Marie Feuk.

Om E.ON Drive Infrastructure

E.ON Drive Infrastructure bygger ut framtidens offentliga laddinfrastruktur i Sverige och Europa. Vi ser till att moderna laddstationer finns nära och fungerar, från norr till söder.

Vi är en samhällsbyggare redo att tänka större. En trygg samarbetspartner som gör drömmen att köra hållbart möjlig för fler. En hållbar leverantör av lösningar som får elbilslivet att kännas lite mera enkelt och bekvämt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

"Detta är bara början på vår satsning i Älmhult. Vi vill hjälpa Älmhult att nå sina klimatmål utan stora investeringar i laddinfrastrukturen," säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.
"Detta är bara början på vår satsning i Älmhult. Vi vill hjälpa Älmhult att nå sina klimatmål utan stora investeringar i laddinfrastrukturen," säger Marie Feuk, vd för E.ON Drive Infrastructure Sweden.
Ladda ned bild

Om oss

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye