Västtrafik

Kollektivtrafiken får sommartider

Dela

Den 17 juni byter Västtrafik tidtabeller inför sommaren. Det innebär nya tider för de flesta linjer och förändringar i trafiken där det behövs.

Den 17 juni byter Västtrafik tidtabeller inför sommaren. Fotograf: Eddie Löthman.
Den 17 juni byter Västtrafik tidtabeller inför sommaren. Fotograf: Eddie Löthman.

Under sommaren förändras resandet med kollektivtrafiken i och med sommarlov och semestrar. I båttrafiken ökar resandet under sommaren och där utökas turerna. I södra skärgården sker skiftet till sommartidtabellen den 3 juni för att möta det ökande resandet. I nästan all buss-, tåg- och spårvagnstrafik glesas turerna istället ut. Västtågens tidtabell byts den 1 juli.

Förändrad trafik i Kungälv

I Kungälv blir det större förändringar. Där startar ett nytt trafikavtal som bland annat innebär förändrade linjedragningar och nya linjenummer.

—Vi har tittat på hur stort resandet är i Kungälv samt vilka behov som finns och därefter anpassat hur trafiken kör. Det innebär bland annat fler turer på vissa linjer i rusningstrafik och förändrade linjesträckningar för vissa linjer, säger Magnus Hagård, utvecklingsledare på Västtrafik.

Läs om hur trafiken blir i Kungälv från 17 juni

Fler turer på linje 100

Linje 100 mellan Göteborg och Borås får fler turer än vanligt mellan den 24 juni och 28 juli, på grund av högt resande förra året. Mitt på dagen blir det 20-minuterstrafik istället för 30-minuters. På eftermiddagen blir det 10-minuterstrafik istället för 15-minuters och på kvällarna blir det 20-minuterstrafik fram till klockan 21, även på helgen.

Förändringar i spårvagnstrafiken

Från den 9 juni till 2 september påverkas spårvagnstrafiken i olika etapper av underhållsarbeten i Göteborg. Bland annat påverkas trafiken över Hisingsbron och linjer som kör via Brunnsparken.

Läs om alla linjer som påverkas av underhållsarbeten i sommar

Spårvagnslinje 9 kommer att börja gå till Saltholmen från och med den 17 juni, eftersom resandet till Saltholmen ökar under sommaren.

Läs om tidtabellsskiftets alla linjeförändringar 

Tips till resenärer

  • Sök din resa i appen Västtrafik To Go för att få koll på eventuella förändringar.
  • Räkna med längre restid där trafiken påverkas av underhållsarbeten.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye