VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Pressinbjudan: Cykling och folkhälsa på Forum Vätternrundan

Dela

Vilken roll kan cyklingen spela för folkhälsa, turism och entreprenörskap? Och vem vinner cykelplaneringspriset 2024? Frågorna besvaras på Forum Vätternrundan fredag 14 juni i Motala.

En grupp människor sitter i ett rum och lyssnar på två talare vid Forum Vätternrundan 2023. Bakom talarna visas en stor skärm.
Forum Vätternrundan 2023. Foto: Jessica Nilsson

Välkommen att bevaka Sveriges viktigaste mötesplats för cykling där den senaste forskningen knyts ihop med näringsliv, politik och idrott!

Årets Forum Vätternrundan har temat ”Cykling i ett samhällsperspektiv” och tar bland annat upp cykeln som möjliggörare för personer med funktionsnedsättningar, stillasittandet bland unga och cyklingens roll för ett hållbart samhälle. På programmet står också forskning för säkrare cykling under Vätternrundan, samtal med politiker från riksdagens cykelnätverk och diskussion om reglerna för motionslopp på cykel.

Under dagen delas även Svenska cykelstäders cykelplaneringspris ut. Tre nominerade bidrag presenteras och vinnaren koras på plats.

Seminariet arrangeras samma dag som starten för den 59:e Vätternrundan. Bland talarna återfinns ledarskapsexperten Ari Riabacke, VTI:s forskningsledare Anna Niska, Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd, influencern Vilda Forsén och Visit Swedens VD Susanne Andersson. Som inledning talar Ari Riabacke om ledarskap och beslutsfattande.

Media är varmt välkomna att bevaka hela eller delar av arrangemanget. Det går att delta både på plats och digitalt. Hela programmet finns här: https://forum.vatternrundan.se/branschseminarium/

Arrangörer av Forum Vätternrundan är Motala kommun tillsammans med Vätternrundan. Cykelcentrum VTI deltar som medvärd tillsammans med Cykelbranschen och Sweden by Bike AB.

Dag: fredag 14 juni

Tid: 09:00-16:00

Plats: Business Point, Motala Folkets Hus (Sjögatan 5).

Anmälan (deltagande på plats): senast 13/6 till mikael.sonne@vti.se

Anmälan (deltagande online): senast 10/6 på https://forum.vatternrundan.se/branschseminarium/

Frågor: Jessica Nilsson, Vätternrundan, 070-5155890 och jessica.nilsson@vatternrundan.se

VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, är ett oberoende och internationellt framstående forskningsinstitut inom transportsektorn. VTI är administrativ värd för Cykelcentrum som är ett nationellt kunskapscentrum för forskning och utbildning om cykling. Tillsammans med forskare, intresseorganisationer, myndigheter, infrastrukturhållare med flera ska Cykelcentrum utveckla cyklingens roll i Sverige och därigenom bidra till ett hållbart samhälle med hög livskvalitet i hela landet. 

Följ VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye