Svenska Skidskytteförbundet

Nu börjar höghöjdsförberedelserna

Dela

De kommande mästerskapen avgörs på hög höjd, vilket ställer särskilda krav på de aktiva. Därför är A-landslaget nu på väg till Lavazé, Italien för säsongens första höghöjdsläger. Laget kommer att befinna sig på hög höjd från 3 juni till midsommar och fokus är på grundträning och att samla höjdmeter. 

A-laget är på väg mot det första höghöjdslägret för denna träninsgsäsong.
A-laget är på väg mot det första höghöjdslägret för denna träninsgsäsong.

12 aktiva följer med till den lilla orten i norra Italien som ligger 1800 meter över havet och erbjuder väldigt fin terräng.Detta är ett led i en höghöjdssatsning inför att både VM i Lenzerheide, Schweiz den kommande säsongen och OS 2026 Milano/Cortina avgörs på hög höjd. 

- Lavaze är en ort vi varit på tidigare med bra träningsmiljö, långa stigningar och en fin rullskidbana med skjutvall som ger oss de bästa förutsättningarna. Vi har kommit igång bra under träningssäsongen och kommer att fortsätta att bygga grunden och att samla höjdmeter i de italienska alperna, säger Johannes Lukas. 

Linn Persson, SK Bore, och Sebastian Samuelsson, I 21 IF, kommer inte att följa med resten av laget till Italien. Linn rehabiliterar fortsatt sin axel efter den planerade operationen i våras.  Sebastian Samuelsson blev pappa i maj och stannar hemma för att vara med familjen. 

De 12 åkare som följer med är:  

Anna Magnusson, Piteå skidskytteklubb 

Anna-Karin Heijdenberg, Tullus SG

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund

Elvira Öberg, Piteå skidskytteklubb  

Hanna Öberg, Piteå skidskytteklubb 

Sara Andersson, Mora Biathlon

Anton Ivarsson, Tullus SG

Emil Nykvist, SK Bore 

Malte Stefansson, Oxbergs IF 

Martin Ponsiluoma, Tullus SG  

Jesper Nelin, Biathlon Östersund

Viktor Brandt, I 2 IF

Mediainfo:  

Den 11 juni mellan 16:00-17:00 finns det möjlighet för intervjuer med våra åkare och ledare på plats i Lavazé. Ni är varmt välkomna att vara på plats i Lavazé under denna dag, men möjlighet för telefon/teams intervjuer finns också.  

Är ni intresserade av detta tillfällen, anmäl ert intresse till emma.hoglund@skidskytte.se  

Kontakter

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskyttesporten genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande i skidskytte.

Följ Svenska Skidskytteförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Skidskytteförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye